ID: 24265206

2026届高考英语二轮复习:读后续写 A Birthday Balloon 课件(共23张PPT)

日期:2025-11-02 科目:英语 类型:高中课件 查看:79次 大小:425765B 来源:二一课件通
预览图 1/9
2026届,Birthday,PPT,23张,课件,Balloon
  • cover
(课件网) A Birthday Balloon 读后续写 读后续写三步走: 1.解析语篇 2.构思情节 3.编写润色 第二节读后续写(满分25分) 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。 Desiree, a 4-year-old girl, was sobbing quietly over a photo of her father, Ker, who had died nine months earlier. She was hugging the photo with her fingers running around his face. “Daddy,” she said softly, “why won't you come back " Instead of gradually adjusting to her father's death, Desiree refused to accept it."Daddy will be home soon,” she'd tell her mother “He's at work.” When she played with her toy telephone, she pretended she was chating with her father. “I miss you, Daddy,"she'd say. "When will you come back ” Desiree's situation made her mother worried. Days later, it was Ken's birthday. “How will I send him a card ” Desiree asked her mother. “How about if we tie a letter to a balloon,” her mother said,“and send it up to the sky " Desiree's eyes immediately lit up. Step 1 解析语篇1:通读全文 Her mother took her to a store and Desiree picked out a balloon with Happy birthday above a drawing of The Little Mermaid (《美人鱼》). Desiree and her father had often watched it. The child's eyes shone as they were on the way to Ken's grave. Then Desiree read a letter to her dad. “Happy birthday, Daddy. I love you and miss you,” she said quickly. “I hope you will get this and can write to me on my birthday in January." Her mother wrote the message and their address on a small piece of paper, which was then wrapped in plastic and tied to the end of the string on the balloon. Finally, Desiree released the balloon. For almost an hour, they watched the shining spot of silver grow smaller and smaller till it disappeared. “Now Dad’s going to write back to me,” Desiree declared confidently. Every day since they'd released the balloon, Desiree had asked her mother, “Do you think Daddy has received my balloon yet ” Several weeks passed, and she stopped asking. Step 1 解析语篇1:通读全文 第二节读后续写(满分25分) 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。 Desiree,a 4-year-old girl, was sobbing quietly over a photo of her father, Ken, who had died nine months earlier. She was hugging the photo with her fingers running around his face. “Daddy,” she said softly, “why won't you come back " Instead of gradually adjusting to her father's death, Desiree refused to accept it."Daddy will be home soon,” she'd tell her mother “He's at work.” When she played with her toy telephone, she pretended she was chating with her father. “I miss you, Daddy,"she'd say. "When will you come back Desiree's situation made her mother worried. Days later, it was Ken's birthday. “How will I send him a card ” Desiree asked her mother.“How about if we tie a letter to a balloon,”"her mother said,“and send it up to the sky " Desiree's eyes immediately lit up. 故事要素 When Where Wh ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~