ID: 24276329

Unit1A New Start单元话题阅读理解专练讲义(含分析及答案解析)2025-2026学年高中英语外研版必修第一册

日期:2025-11-06 科目:英语 类型:高中素材 查看:89次 大小:21956B 来源:二一课件通
预览图 1/3
Unit1A,答案,必修,外研版,高中英语,学年
  • cover
外研版必修一单元话题 阅读理解专练(一) Unit 1 A New Start 阅读理解 When I woke up on September 1, there was only one thing on my mind: what to wear. A billion thoughts poured through my brain in the closet (衣橱). Not only was it my first day of senior high school, but it was my first day of school in a new state: first impressions are everything, and it was important for me to impress the people who I would spend the next four years with. After carefully hunting my closet, I proudly came out in a dress. The soft cotton was comfortable, and the specially designed shoulders added a little fun. Yes, this cloth was the one. An hour later, I felt powerful as I headed toward Room 1136. But as I entered class, my jaw dropped to the floor. Sitting at her desk was Mrs Hutfilz, my English teacher, wearing exactly the same dress as me. I kept my head down and tiptoed (踮着脚尖) to my seat. I made it through my simple introduction speech until Mrs Hutfilz stood up jokingly saying that she liked my style. Although this was the moment I had been afraid of from the moment I walked in, all my anxiety surprisingly melted away, and the students paid attention as I shared my story. My smile grew as I laughed with the students. After class, I stayed behind with Mrs Hutfilz and made a humorous and real communication. Looking back four years later, the ten minutes I spent afraid of giving my speech was really not worth it. My first period of high school certainly made the day unforgettable in the best way and taught me that Mrs Hutfilz has a brilliant sense of style! 1. Why did the author pay great attention to her clothes on the first day of high school A. She followed her father's advice. B. She was unconfident about herself. C. She cared too much about her appearance. D. She wanted to make a good impression. 2. Which of the following statements is TRUE A. It was her first day of primary school. B. She was satisfied with her first day dress. C. Her teacher was unhappy because she wore the same dress with her. D. She made a conversation with her English teacher in class. 3. What's the author's feeling after noticing her teacher's dress A. Anger. B. Confusion. C. Pride. D. Embarrassment. 4. What is the author's purpose in writing the article A. To share a memorable experience. B. To explore the troubles with dressing. C. To introduce her stylish English teacher. D. To stress the importance of first impressions. 语篇分析 一、What(语篇内容核心) (一)Thematic Context(主题语境) 该语篇属于 “人与自我” 主题语境下的 “生活与学习” 子范畴,聚焦高中生校园生活中的个人经历。具体围绕作者高中第一天的着装选择、与英语老师 “撞衫” 的意外事件,以及后续对这段经历的回顾与感悟展开,展现了高中生在新校园环境中面对突发状况的心理变化与成长,贴近学生的真实校园生活,容易引发情感共鸣。 (二)Main Idea(主要内容) 文章讲述了作者在高中开学第一天,为给未来四年的同学留下好印象精心挑选裙子,却意外与英语老师 Mrs Hutfilz 穿同款裙子的经历。起初作者因 “撞衫” 感到紧张不安,但老师幽默的化解让作 ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~