阶段测评(四) (时间:100分钟 满分:120分) 第一部分 阅读(共两节,满分50分) 第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 A Northern Sumatra, Indonesia Magnitude—8.6, Date—March 28, 2005 An earthquake happened at Sumatra Islands in the touristy month of March.Being an island area, the earthquake gave rise to a tsunami wave and spread to areas as far as Sri Lanka.The number of deaths is about 1, 500 with more than 400 people getting injured. Rat Islands, Alaska Magnitude—8.7, Date—April 02, 1965 This earthquake only happened inside water and all the losses were because of the tsunami waves caused by it.The quake gave rise to a huge tsunami causing a loss of thousands of dollars.The good news in this quake was that no human loss or injuries were reported in these islands. Bio Bio, Chile Magnitude—8.8, Date—February 27, 2010 This quake happened to take the lives of more than 500 people.The tsunami caused by this quake added to the effects by forcing hundreds of thousands of people to leave their home, of which about 50 are still missing.The number of injured people reached a level of 12,000, thus making one of the worst earthquakes of the human history. Sumatra, Indonesia Magnitude—9.1, Date—December 26, 2004 Having its name twice in the list, it is clear that Sumatra comes in the area that is most prone to earthquakes.Just 3 months before the earthquake of 8.6 magnitude, this quake caused much more loss of life and wealth than the later one!The earthquake gave rise to a huge tsunami killing about 300 thousand people all around the countries of South Africa and South Asia. [语篇解读] 本文是一篇说明文。文章介绍了历史上发生的几次地震以及其带来的危害。 1.The earthquake during which nobody was injured happened in_____. A.2005 B.1965 C.2010 D.2004 解析:B 细节理解题。根据Rat Islands, Alaska部分中的“The good news in this quake...in these islands.”可知, 没有人员伤亡的地震发生在1965年。 2.Which area is most likely to be hit by an earthquake A.Sumatra. B.Rat Islands. C.Bio Bio. D.South Asia. 解析:A 细节理解题。根据Sumatra, Indonesia部分中的“it is clear that Sumatra comes in the area that is most prone to earthquakes”可知, Sumatra是最容易发生地震的地区。 3.Where did one of the worst earthquakes of the human history happen A.Rat Islands. B.Bio Bio. C.South Asia. D.Sumatra. 解析:B 细节理解题。根据Bio Bio, Chile部分中的“The number of injured people...of the human history.”可知, 史上危害最严重的地震之一发生在Bio Bio。 B It's not quite often when we see architects devoted to creating buildings as more than art, expression, or technological creation.Shigeru Ban is one of the most clever architects who knows how to recognize pressing problems and come up with the best solutions for them. Shigeru Ban is a Japanese architect born in Tokyo in 1957, he founded Shigeru Ban Architects in 1985 and has since then expanded branches from Tokyo to New York and Paris.His ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~