ID: 2429815

2016年高考英语母题题源专练:专题17 阅读填空(含解析)

日期:2025-10-14 科目:英语 类型:高中试卷 查看:56次 大小:333047B 来源:二一课件通
预览图 1/5
2016年,高考,英语,母题,题源,专练
  • cover
母题十七阅读填空 【母题来源一】【2016·全国新课标II】 【母题原题】 【2016·全国新课标II】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 A garden that’s just right for you Have you ever visite 出卷网d a garden that seemed just right for you, where the atmosphere of the garden appeared to total more than the sum(总和) of its parts 16 . But it doesn’t happen by accident. It starts with looking inside yourself and understanding who you are with respect to the natural world and how you approach the gardening process. ●___17 Some people may think 出卷网 that a garden is no more than plants, flowers, patterns and masses of color. Others are concerned about using gardening methods that require less water and fewer fertilizers(肥料). 18 . However, there are a number of other reasons that might explain why you want to garden. One of them comes from our earliest years. ●Recall(回忆)your childhood memories Our model of what 出卷网a garden should be often goes back to childhood. Grandma’s rose garden and Dad’s vegetable garden might be good or bad, but that’s not what’s important. 19 --how being in those gardens made us feel. If you’d like to build a powerful bond with your garden, start by taking some time to recall the gardens of your youth. 20 then go outside and work out a plan to translate your childhood memories into your grown-up garden. Have fun. A. Know why you garden B. Find a good place for your own garden C. It’s our experience of the garden that matters D. It’s delightful to see so many beautiful flowers E. Still others may simply enjoy being outdoors and close to plants F. You can pr 出卷网oduce that kind of magical quality in your own garden, too G. For each of thos 出卷网e gardens, writer down the strongest memory you have 【答案】16. F 17. A 18. E 19. C 20. G 出卷网17.A 根据本段前两句“Some people may think that a garden is no more than plants, flowers, patterns and masses of color. Others are concerned about using gardening methods that require less water and fewer fertilizers(肥料).”可知不同人对花园有不同的看法,再倒数第二句“然而,有很多能够解释你为什么想做园艺的原因”可知我们首先要搞清楚为什么要做园艺。故A项正确。 18.E 本段前两句提出有些人认为 出卷网花园只是一些花花草草,有些人关心少用水少用废料。本句仍然在说明人们对园艺的不同看法。故E项“还有其他人只是喜欢在户外接触植物”与上下文一致,也是人们对于园艺的观点。 19.C 根据前句“......那些都不重要”可知划线句强调的是在园艺中对我们来说真正重要的是什么。故C项“重要的是我们搞园艺的经历”符合上下文串联。 20.G 本部分介绍如果我们自己建一个花园, 出卷网要回忆一下年轻的时候所看到的那些花园,并把这些花园的优点写下来,然后制定计划并把自己的计划变成美丽的花园。故G项与上下文一致。 【名师点睛】 本文属于七选五阅读中 出卷网最常见的设空在段首的方法,通常是段落主题句。认真阅读后文内容,根据段落一致性原则,查找同义词或其他相关的词,推断出主题句。本题我们根据倒数第二句“However, there are a number of other reasons that might explain why you want to garden.”可知我 ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~