拉网训练9 阅读理解 A 题目:四地时差 体裁:应用文 语篇主题·人与自然 Canada 4:00 a.m.to 8:30 a.m. Canada is a big country with six time zones.In the west,it is 4:00 a.m. and everyone is asleep,but in the east it is 8:30 a.m.and people are awake.It is a cold Friday morning in November Scotland 12:00 noon Scotland is part of the UK.The capital of Scotland is Edinburgh,and the capital of the UK is London.It is twelve at noon in Edinburgh.Children are having lessons,but they are looking forward to the weekend because there are no lessons on Saturday and Sunday. Egypt 2:00 p.m. Friday is already the weekend in Egypt.Friday is a special day for Muslims,so schools,offices and shops are closed in all Arabian countries.So now,at 2:00 p.m.,most people in Egypt are having lunch with their families. Japan 9:00 p.m. Japan is seven hours ahead of Egypt,so it is already Friday evening there. 拉 The weekend is beginning.Most people are out with friends or watching television or playing computer games. 练 )1.What time is it in eastern Canada if it is 8:00 a.m.in western Canada 9 A.12:00 noon B.2:00p.m C.12:30p.m D.4:00a.m )2.What are the children in Scotland doing A.They are having lessons B.They are sleeping. C.They are watching TV D.They are playing games. )3.Who needn't go to work on Friday A.Canadians. B.The Scots. C.Japanese. D.Egyptians. )4.What does the underlined phrase "ahead of"mean A.Earlier than. B.Later than. C.After. D.Until. )5,新考法·跨学科知识 Which country will welcome Saturday first,Canada,Japan,the UK or Egypt A.The UK. B.Japan. C.Egypt. D.Canada. 能力拓展 一、词汇突破 1.west m.西,西方 western adj.西方的,西部的 western countries西方国家 2.cold adj.冷的 hot ad山.烫的(反义词) catch a cold感冒 3.begin v.开始 beginning(现在分词)】 at the beginning of在…的开始 二、短语突破 1.have lessons上课 2.look forward to doing)sth. 盼望(做)某事 3.play computer games玩电脑游戏 ·57.参考答案 拉网训练1 we have,whether it's something big or something small. 们应该学若接受一切,停下来一会儿并且珍惜我们所拥 女阅读理解女 有的,无论是大事还是小事。)”可知选C。 4.C细节理解题。根据文章第三段第一句“Life is not 【语篇导读】本文是一份睡眠质量自测表。 always perfect..(生活并不总是完美的。)”可知选C。 【答案详解】 5.D写作意图题。根据文章最后一段可知,记得微 1.B细节理解题。根据“D.从不”和“第一个问题:我 熬夜学习或玩”可知,丽萨从不熬夜,总是早早睡觉。 笑,并拾头看看天空,一些小事也可以照亮我们的一 放选B。 天,你永远不会知道什么时候某事会使你快乐起来。 2.A单词还原题。根据句意,“我”做很多梦,所以早 故选D。 上“我”常常感到疲惫。故选A。 C 3.B数字计算题。根据Points下“A=5.B=2,C=1.D=0'” 【语篇导读】文章主要介绍了英国纽卡斯尔大学研制的 可知得4+2=6分。故选B。 法式数字厨房。文中介绍了这种厨房的运作方式,指出 4.C图文转换题。根据Points中的“If you get more 其研发目的是把学习一门语言变得更有趣 than 20 points,you have a big sleep problem...If you 【答案详解】 get less than 5 points,you have good sleep quality." 1.A细节理解题。题意:读了这篇文章后,关于数字 知,分数越高,睡眠 ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~