ID: 24326735

【单元考点培优】Module 4 考点20:阅读理解-判断-2025-2026学年外研版(三起)五年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

日期:2025-11-30 科目:英语 类型:小学试卷 查看:94次 大小:51581B 来源:二一课件通
预览图 1/5
考点,培优,答案,精练,核心,上册
  • cover
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科 / 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科 2025-2026学年外研版(三起)五年级英语上册核心考点精练 Module 4 考点20:阅读理解-判断 学校:_____姓名:_____班级:_____考号:_____ 阅读理解,判断正(T)误(F)。 Yesterday Sam and Amy went to the supermarket with their mother, Ms. Smart. They wanted to buy some things. So they made a shopping list. Amy likes bananas. She bought six bananas. Sam likes cheese. He bought half a kilo of cheese. Ms. Smart likes noodles and milk. Then they went home by bus. 1.Sam and Amy went to the supermarket with Mr. Smart. ( ) 2.They made a shopping list. ( ) 3.Amy bought six bananas. ( ) 4.Sam bought a kilo of cheese. ( ) 5.They went home by car. ( ) 阅读短文,判断正(T)误(F)。 Amy and her father went shopping yesterday. They took a bus to the supermarket. They bought some food. Amy bought a toy car. Her father bought a new hat for Amy’s brother, Mike. He also bought a beautiful dress for Amy’s mum. They really bought lots of things. 6.Amy and Mike went shopping yesterday. ( ) 7.They went to the supermarket by bus. ( ) 8.Amy bought a beautiful dress for her mum. ( ) 9.Amy bought a toy car. ( ) 10.Amy’s father bought a hat for Mike. ( ) 阅读Peter的购物经历,判断正(T)误(F)。 My name is Peter. I went to the supermarket at the weekend. I went there with my parents. We went there by car. There were many people at the supermarket. My father bought five books for me. My mother wanted to buy a pair of shorts for me. But I didn’t want shorts. So she bought me a pair of trousers. Then we bought two kilos of meat, eight pears, half a kilo of chocolate and three bottles of juice. Then we ate fast food in the KFC. I had a lovely time that day. 11.Peter went to the supermarket at the weekend. ( ) 12.Peter and his parents had a party in the park. ( ) 13.Peter and his parents went there by bus. ( ) 14.Peter’s father bought five books for Peter. ( ) 15.Peter’s mother bought a pair of shorts for Peter. ( ) 16.Peter and his parents ate fast food in the KFC. ( ) 阅读理解,根据短文内容判断正(T)误(F)。 Alice’s birthday is on the 18th of October. It is on Wednesday. She is going to have a birthday party. She wants to invite Betty, Ellen and Li Ming to her birthday party. They can celebrate after school. Today Alice’s mother goes shopping with Alice. They want to buy a birthday cake and some other things for her birthday party. Alice is talking about the party with her mother now. Mum: What kind of cake would you like Alice: I’d like a fruit cake. Mum: What shape would you like, a round one or a star one Alice: I’d like the star one. How nice! Mum: Yes, it looks lovely. Alice: Thank you. I’ll have a great birthday party. 17.Alice’s birthday is on Thursday. ( ) 18.Alice invites three friends to her birthday party. ( ) 19.Betty, Ellen and Li Ming go shopping with Alice. ( ) 20.Alice likes the round cake. ( ) 21.Alice’s star birthday cake is a fruit one. ( ) 根据短文内容,判断下列句子 ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~