ID: 24354444

仁爱科普版2025年七年级上册英语期中基础测试卷(含答案解析 听力原文无音频)

日期:2025-11-11 科目:英语 类型:初中试卷 查看:77次 大小:92352B 来源:二一课件通
预览图 0
仁爱,音频,原文,听力,解析,答案
    / 让教学更有效 高效备考 | 英语学科 仁爱科普版2025年七年级上册英语期中基础测试卷 (听力原文、答案及解析) 听力原文 (一)听短对话,选择最佳答案(共 5 段,对应 1-5 题) 对话 M: Do you often play with your best friend, Lucy W: Yes! We like reading books together after school. M: That sounds fun. 对话 W: What does your father do, Tom M: He’s a teacher. He teaches math in a middle school. W: Oh, my math teacher is Mr. Li—do you know him 对话 W: When does your first class start every day M: It begins at 8:00 a.m. We usually do morning reading before that. W: Our class starts at 8:30 a.m. 对话 M: Do you walk to school every day W: No, my home is far. I usually take the bus. Sometimes my dad drives me. M: I walk to school—it’s only 5 minutes. 对话 M: What’s your favorite subject, Mary W: I like science best! We do interesting experiments in class. M: I prefer PE—I love playing basketball. (二)听长对话,选择最佳答案(共 2 段,对应 6-10 题) 对话一(对应题 6-7) W: Hi, Kangkang! Do you have plans for this weekend M: Not yet. What about you W: I want to have a picnic in Green Park. Do you want to come M: Sure! Can we ask Li Xiang to join us He likes picnics too. W: Great! I’ll call him this afternoon. 对话二(对应题 8-10) M: Xiao Ya, can you tell me about your family W: Yes! There are four people—my parents, my little brother and me. M: What do your parents do W: My dad is a doctor. My mom works in a factory—she’s a worker. M: Do you do anything together on weekends W: We often visit my grandparents on Sundays. They live near a park. (三)听短文,选择最佳答案(对应 11-15 题) Hi, I’m Li Ming. I’m in Class Six, Grade Seven. Let me tell you about my friend and family. My best friend is Lingling. She’s in my class. She’s quiet and friendly. She likes reading, and we often go to the school library together after class. Playing with her makes me happy. My family has three people—my dad, my mom and me. My dad is a teacher. He teaches PE in our school. Sometimes he plays basketball with us in class. My mom is a nurse. She works in a big hospital. She’s busy, but she always cooks dinner for us. On weekends, my family and I often go to the park. Sometimes Lingling and her family join us. We play games and have a good time. I love my friend and my family! 答案及解析 听力部分(共 25 分) 答案:B 解析:对话中女孩明确提到 “We like reading books together after school”,说明她和好朋友放学后常一起读书,对应选项 B “Read books”。 答案:B 解析:男孩回答父亲的职业时说 “He’s a teacher. He teaches math in a middle school”,直接表明父亲是老师,对应选项 B “A teacher”。 答案:B 解析:男孩提到第一节课 “It begins at 8:00 a.m.”,即每天第一节课 8 点开始,对应选项 B“At 8:00 a.m.”。 答案:C 解析:女孩说 “my home is far. I usually take the bus”,“take the bus” 与 “by bus” 同义,说明她通常坐公交上学,对应选项 C “By bus”。 答案:C 解析:女孩明确表示 “I like science best”,即最喜欢的科目是科学,对应选项 C “Science”。 答案:C 解析:女孩提议 “have ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~