ID: 24354865

人教版高中英语选择性必修第二册UNIT 1 SCIENCE AND SCIENTISTS Section Ⅰ “Reading and Thinking”的课文习读课课件(共48张)

日期:2025-11-20 科目:英语 类型:高中课件 查看:87次 大小:1461760B 来源:二一课件通
预览图 1/12
人教,48张,课件,习读课,课文,Thinking
  • cover
(课件网) UNIT 1 SCIENCE AND SCIENTISTS Section Ⅰ———Reading and Thinking”的课文习读课 靓丽语句 1. I want to bring out the secrets of nature and apply them for the happiness of man. I don’t know of any better service to offer for the short time we are in the world. —Thomas Edison  我想揭示大自然的秘密,用来造福人类。我认为,在我们的短暂一生中,最好的贡献 莫过于此了。 ———托马斯·爱迪生 2. There is no royal road to science, and only those who do not dread the fatiguing climb of gaining its numinous summits. —Karl Marx 在科学上没有平坦的大道,只有不畏劳苦沿着崎岖之路攀登的人,才有希望达到它光 辉的顶点。 ———卡尔·马克思 3. Science is the best way to make people brave. —Giordano Bruno 科学是使人变得勇敢的最好途径。 ———乔尔丹诺·布鲁诺 4. The scientist is motivated primarily by curiosity and a desire for truth. —Irving Langmuir 科学家的驱动力主要是好奇心和对真理的渴望。 ———欧文·朗缪尔 5. Scientific progress depends on the labor and the value of their inventions of scientists. —Pasteur 科学的进步取决于科学家的劳动和他们的发明的价值。 ———巴斯德 任务1 慧读·读课文促阅读 ■ task 1 把握整体 Para. 1 A. Snow collected information and offered solutions. Para. 2 B. Snow desired to defeat cholera. Para. 3 C. Snow was determined to investigate. Para. 4 D. John Snow is considered the father of modern epidemiology. Para. 5 E. Snow found the truth of cholera. 答案:Para. 1—B Para. 2—C Para. 3—A Para. 4—E Para. 5—D ■ task 2 领悟主旨 What is the theme of the text? A. The cure for cholera. B. The causes of cholera. C. How John Snow found “King Cholera”. D. How John Snow defeated “King Cholera”. 答案:D ■ task 3 细品微观 1. Which of the following theories did John Snow believe in? A. People breathed in the bad air infected by the disease. B. People absorbed cholera into their bodies with their meals. C. People got infected with cholera because of cold and hunger. D. People suffered from cholera because they were not clean. 答案:B 2. What was the key to help for John Snow’s discovery? A. The local British government. B. The woman living in the Broad Street. C. The company offering the water. D. The map made by himself. 答案:D 3. At last, “King Cholera” was controlled by    . A. using medicines in hospital B. driving patients out of the country C. dealing with the polluted water D. getting rid of all kinds of pollution 答案:C 4. What conclusion did John Snow draw according to the evidence? A. Cholera could never be killed. B. Cholera multiplied in the water. C. Polluted water carried the virus. D. The dangerous gas caused cholera. 答案:C 5. Where does this text probably come from? A. A science report. B. A fashion magazine. C. A book review. D. A TV interview. 答案:A [阅读技法] 用“内容细节巧判断”法解答文章出处题 对于此类题目,学生可以从各类文章的内容或细节并结合不同类别文章的特点作 出判断。如:旅游景点的介绍→travel guide;科普知识→science report;推销 ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~