ID: 24355069

人教版(2019)选择性必修第二册UNIT 2 BRIDGING CULTURES Section Ⅰ “Reading and Thinking”的课文习读课课件(共47张PPT)

日期:2025-11-19 科目:英语 类型:高中课件 查看:55次 大小:1575936B 来源:二一课件通
预览图 1/12
人教,47张,课件,习读课,课文,Thinking
  • cover
(课件网) UNIT 2 BRIDGING CULTURES Section Ⅰ———Reading and Thinking”的课文习读课 靓丽语句 1. I am not the same, having seen the moon shine on the other side of the world. —Mary Anne Radmacher  在世界的另一端看过月光闪耀,我就不会是同样的自己。 —玛丽·安妮·拉德马赫 2. Literature is a kind of intellectual light which, like the light of the sun, may sometimes enable us to see what we do not like. —Samuel Johnson 文学是一种理智之光,它和阳光一样,有时能使我们看到我们不喜欢的东西。 ———塞缪尔·约翰逊 3. Culture is a bridge that connects different people and countries. —Gorky 文化是一座桥梁,连接着不同的人民和国家。 ———高尔基 4. The art of communication is the language of leadership. —James Humphrey 沟通的艺术是领导的语言。 ———詹姆斯·汉弗莱 5. Cultural exchange is the exchange of ideas, values, and ways of life that enriches the human experience and promotes understanding and respect among people. —Kofi Annan 文化交流是思想、价值观和生活方式的交流,丰富了人类的经验,促进了人们之间的 理解和尊重。 ———科菲·安南 任务1 慧读·读课文促阅读 ■ task 1 把握整体 Para. 1 A. Xie Lei’s trouble in the new way of life. Para. 2 B. Xie Lei went to study abroad. Para. 3 C. The participation in classes. Para. 4 D. Xie Lei has got used to her exchange life. Para. 5 E. The reasons why Xie Lei chose the exchange programme. Para. 6 F. The author’s best wishes for Xie Lei. Para. 7 G. Advantages of living with a host family. Para. 8 H. The difficulty in writing essays. 答案:Para. 1—B Para. 2—E Para. 3—A Para. 4—G Para. 5—H Para. 6—C Para. 7—D Para. 8—F ■ task 2 领悟主旨 What is the main idea of the text? A. Xie Lei counts greatly in bridging two cultures. B. Xie Lei calls on more Chinese to study in British. C. Xie Lei tells us the disadvantages of studying in London. D. Xie Lei misses her teachers and fellow students in China. 答案:A ■ task 3 细品微观 1. Why did Xie Lei choose the exchange programme? A. To learn about global business and improve English. B. To travel and experience a different culture. C. To study for a business qualification. D. To set up a business of her own. 答案:A 2. Why did Xie Lei choose to live with a host family? A. They can help her adapt to the new culture. B. They can offer her a comfortable room. C. She can teach them about Chinese culture. D. It is convenient for her to go to the university. 答案:A 3. What does her tutor want to know about Xie Lei? A. Her real level. B. Her study result. C. Her own ideas. D. Her attitude to learning. 答案:C 4. What do we know about Xie Lei’s study in London? A. She hates writing essays. B. She learns slowly. C. She lacks confidence. D. She adapts quickly. 答案:D [阅读技法] 用“正负选项特征”法巧解推理判断题 阅读理解中的推理判断题有一类是四个选项正负特征鲜明,也就是说四个选项中 有三个意义表达负面的选项和一个意义表达正面的选项。那么该题的正确答案就是意 义表达正面的选项,这种情况占多数。而有三个正面,一 ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~