ID: 24397685

【单元考点培优】Module 6 考点15:阅读理解-判断-2025-2026学年外研版(三起)六年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

日期:2025-11-20 科目:英语 类型:小学试卷 查看:74次 大小:51813B 来源:二一课件通
预览图 1/5
考点,培优,答案,精练,核心,上册
  • cover
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科 / 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科 2025-2026学年外研版(三起)六年级英语上册核心考点精练 Module 6 考点15:阅读理解-判断 学校:_____姓名:_____班级:_____考号:_____ 阅读短文,判断正(T)误(F)。 Hello, Sam. We’re Lucy and Lily. We want to be your pen friends. We live in Beijing. There is a lot to see in Beijing. Lily has got a Chinese kite and we often fly it in the park. We like Chinese food. We’ve got some chopsticks, but they were difficult for us to use. Now we can use chopsticks very well. We’ve got some stamps from China too. Have you got a book about China We can send you one. 1.Lily and Lucy live in China. ( ) 2.Lily and Lucy have got some Chinese kites. ( ) 3.Lily and Lucy can’t use chopsticks well now. ( ) 4.Lily and Lucy have got some stamps from China. ( ) 5.Sam can send Lily and Lucy a book about China. ( ) Jim comes from England. He lives in China with his father and mother now. He likes China and Chinese food. From Monday to Friday he goes to school. And he has no time to go home for lunch, so he has lunch at school. The lunch at his school is good. He eats fish, meat, vegetables and fruit. Jim can use chopsticks well now. 6.Jim is British. ( ) 7.Jim lives in China with his parents now. ( ) 8.Jim doesn't go to school on Saturdays. ( ) 9.Jim has lunch at home from Monday to Friday. ( ) 10.Using chopsticks is difficult for Jim now. ( ) The First Chinese Stamp China made its first stamps in l878. The first stamps were of a very big dragon. Behind the dragon there were clouds and waves(波浪). People all over the world love to collect stamps from China. Chinese stamps are famous, because they are very beautiful. They also show Chinese history, people, places and animals. Many stamps in China were children’s paintings(绘画). People love these stamps. The paintings tell about China and the children’s work is very good. 11.Canada made its first stamps in 1878. ( ) 12.The first stamps were of a very big dragon. ( ) 13.People all over the world love to collect stamps from China. ( ) 14.Chinese stamps are not famous. ( ) 15.Many stamps in China were children’s paintings. ( ) 根据短文,判断正(T)误(F)。 I'm Ted. It was my birthday last Friday. Now I'm nine years old. My good friends were at my home. Lanlan has got long, black hair. She is very nice. Taotao and Daming were very naughty. They watched TV and laughed, There was a big cake for me. We were very happy. 16.It was Ted's birthday last Sunday. ( ) 17.Now Ted is nine. ( ) 18.Ted has got long, black hair. ( ) 19.Taotao and Daming were very naughty. ( ) 20.There was a big bag for Ted. ( ) 阅读短文,判断句子的正(T)误(F)。 Dear Mary, Thank you for your letter. I’m very glad to be your pen friend. I’m thirteen years old. I live in Shanghai. I’m a pupil. We study Chinese, English, maths, science, art and PE. My favourite subject is English. I hope I’ll be an English teacher in the future(在将来). I have a happy family of f ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~