ID: 24419566

高考英语二轮复习语境6优秀品行,正确的人生态度,公民义务和社会责任课件(共46张)

日期:2025-11-14 科目:英语 类型:高中课件 查看:32次 大小:816128B 来源:二一课件通
预览图 1/12
高考,态度,46张,课件,社会责任,义务
  • cover
(课件网) 语境6 优秀品行,正确的人生态度,公民义务和社会责任 语境6 优秀品行,正确的人生态度, 公民义务和社会责任 Ⅰ.阅读理解 A Hale, president of Granite Telecommunications, was onstage during Thursday’s rainy graduation ceremony to accept the medal for his support for the university. In his brief speech, he praised students for their hard work, and, drawing from his own early experiences, encouraged them not to let failure defeat them. Later, just as the headmaster was about to start awarding degrees to graduates, Hale gently pushed him aside, saying he wanted to celebrate the graduates by giving them $1,000 each. Students appeared from under their umbrellas, erupting in loud cheers and applause(掌声). It went on for nearly a minute before Hale could cut back in. “Listen, there’s a rule,” he said. “The first $500 is our gift to you. The second $500 is for you to do charity, giving to somebody else in need or another organization who could use it more than you.” As he spoke, two big bags were carried onstage. They were filled with 3,000 envelopes, which he said were decorated by students at two local elementary schools, and marked either “gift” or “give”. It was time for students to walk across the stage. One at a time, wearing, raincoats and big smiles, they accepted their diplomas(文凭) and their pair of envelopes. “These are kids who are working their tails off to be there,” he recalled. “They could certainly use the gift.” The 57-year-old man put much of his wealth-over $270 million-towards charitable causes, including cancer research and educational institutions. “Some of the most joyous times have been when I’ve had the chance to share,” Hale explained. “If there’s a way that I could create that seed within another generation where they would get to experience the joy of giving, then maybe that becomes something that they would make an effort to do and be accustomed to doing and make us all a little bit better along the way.” He has learned that one of this year’s graduates gave her money to a local charity that provides holiday gifts for poor children. She herself had been a receiver years ago.   【文章大意】 本文是一篇记叙文。文章描述了Granite Telecommunications公司的总裁Hale在雨天的大学毕业典礼上,为毕业生们每人赠送了1 000美元,并鼓励他们将其中一半用于慈善事业,帮助其他有需要的人或组织。他希望通过这种方式,能够在年轻一代中种下慈善的种子,让他们体验给予的快乐,并努力成为习惯,使社会变得更加美好。 1. How did the students feel upon hearing what Hale said in Paragraph 1? A. Calm. B. Overjoyed. C. Embarrassed. D. Curious. 答案:B 解析:推理判断题。根据第一段中的“Students appeared from under their umbrellas, erupting in loud cheers and applause(掌声). It went on for nearly a minute before Hale could cut back in.(学生们从伞下出现,爆发出巨大的欢呼声和掌声。这持续了将近一分钟,Hale才切入。)”可推知,学生们听到Hale的话欣喜若狂。故选B。 ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~