ID: 24419722

2026届 高考英语二轮复习语境17人与动植物阅读课件(共47张PPT)

日期:2025-11-18 科目:英语 类型:高中课件 查看:78次 大小:546816B 来源:二一课件通
预览图 1/12
2026届,高考,英语,二轮,复习,语境
  • cover
(课件网) 语境17 人与动植物 语境17 人与动植物 Ⅰ.阅读理解 A The impact of the man-made climate crisis on Antarctica is scientifically undeniable: stable ice shelves are retreating, air temperature increased by 3 degrees Celsius, krill(磷虾) numbers are declining, melting ice is contributing to sea level rise, and polar bears and seals are getting displaced. “Antarctic biodiversity could decline substantially by the end of the century if we continue with business as usual,” Jasmine Rachael Lee, lead author of the University of Queensland study says. Published in the journal PLOS Biology, the study finds population declines are likely for 65% of the continent’s plants and wildlife by the year 2100. The most vulnerable(脆弱的) species is the Emperor penguins. In October 2022, the US Fish and Wildlife Service listed Emperor penguins as a threatened species under the Endangered Species Act(ESA), as experts predict the flightless seabird will see a 26% to 47% dip in its population by 2050. “This listing reflects the growing extinction crisis and highlights the importance of the ESA and efforts to conserve species before population declines become irreversible(不可逆转),” said Service Director Martha Williams at the time. Aside from Emperor penguins, other Antarctic specialists, like the Adélie penguin and dry soil nematodes, were also highly vulnerable. We urgently need a combination of global and local conservation action to best conserve Antarctic species. Global action and global voices help to relieve climate change-because the biggest threat to Antarctica is coming from outside of it. And then we need local actions to help protect biodiversity against local threats and give them the best chance of adapting to climate changes. This will help to save our iconic(代表性的) species like the Emperor penguins and all of Antarctica’s unique and highly adapted inhabitants. It will also help humankind, as we rely heavily on the priceless services the Antarctic provides in regulating our climate and capturing sea level in its ice sheets.   【文章大意】 本文是一篇说明文。文章主要讲述的是一项研究发现:到2100年,南极洲65%的植物和野生动物将减少,现有的保护工作不足以保护南极生态系统,我们迫切需要结合全球行动,以最好地保护南极物种。 1. What can we learn from Paragraph 1? A. The impact of climate crisis is usually denied. B. Conservation efforts are badly needed. C. Air temperature on Antarctic increases 3 ℃ annually. D. Sea level rise results in seabirds losing their habitats. 答案:B 解析:推理判断题。根据第一段中的“Antarctic biodiversity could decline substantially by the end of the century if we continue with business as usual(如果我们继续一切照旧,到本世纪末,南极的生物多样性可能会大幅下降)”可知,如果继续这样下去,南极的生物多样性会急剧下降。由此可推知,保护工作是迫切需要的。故选B项。 2. Why is the Emperor penguin mentioned in Paragraph 2? A. To serve as a call to prot ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~