ID: 24437796

11月5日英语写作小练素材12026届高三英语上学期一轮复习专项

日期:2025-11-18 科目:英语 类型:高中素材 查看:93次 大小:33356B 来源:二一课件通
预览图 1/2
英语,11月,5日,写作,小练,素材
  • cover
写作小练 一、读后续写 2567feaf-36a2-4415-9985-22cc075a3a43 1. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。 Tessa woke to the sound of roaring snowplows (扫雪机). She jumped out of bed and rushed to the window. “Snow!” Tessa screamed with delight at seeing the white grassland, the white sidewalk, and the white car (which was actually red underneath the snow). It was the first snow Tessa could remember in a long, long time. She stuffed her feet into her slippers and dashed to the kitchen. Her nose caught the smell of banana pancakes before she slid to a stop in front of the wall calendar. Her fingers danced across the days and weeks before finding the right date: December 21. “Oh!” Tessa gasped in awe as she read the words on the calendar. “The First Day of Winter... Mom! Today is the first day of winter!” exclaimed Tessa happily, jumping up and down. Tessa’s mother peeked at the calendar. “So it is.” “And it snowed!” exclaimed Tessa happily, jumping up and down. “It sure did! And how fitting that we have snow on Old Man Winter’s birthday.” “Whose birthday ” asked Tessa. “Old Man Winter’s.” Tessa’s mother pointed at the winter sky through the kitchen window. “He brings us winter each year, along with the snow.” “Are we having a birthday party for him ” asked Tessa. “That would be fun, wouldn’t it But no, sweetheart,” said Tessa’s mother, returning her attention to breakfast on the stove. “I’m just too busy today.” Tessa frowned. No birthday party for Old Man Winter Everyone else gets to have a birthday party. It wasn’t fair! She still remembered the first time she saw a snowflake, such a delicate and beautiful crystal, which made her feel awed by the magic of nature. She has long expected to show her gratitude to the one who brought this to the world. “It’s the perfect opportunity, isn’t it ” Tessa’s frown gradually turned into a smile. She had a wonderful idea. 注意: (1)续写词数应为150左右; (2)请按如下格式在答题纸的相应位置作答。 After breakfast, Tessa phoned her best friends, Sarah and Andrew. _____ _____ _____ _____ The three friends soon got to work. _____ _____ _____ _____ 【解析】【原文解构】 when(时间) on the morning of December 21 where (地点) at Tessa’s home who(人物) Tessa, Tessa’s mother what(事件) Tessa asked her mother if they could have a birthday party for Old Man Winter, but her mother refused. why(原因) Tessa wanted to show her gratitude to the one who brought winter and snow to the world. how(如何) Tessa frowned and then came up with a wonderful idea. 【段落续写】 ①根据第一段首句内容“早餐后,Tessa给她最好的朋友Sarah和Andrew打了电话。”以及第二段首句“三个朋友很快开始行动起来。”可知,第一段可描写Tessa向朋友们讲述自己的想法,提议为冬日老人庆祝生日,并得到朋友们的积极响应。 ②根据第二段首句内容“三个朋友很快开始行动起来。”可知,第二段可描写三个朋友如何合作,为冬日老人制作雪生日蛋糕,以及庆祝过程中的温馨场景。 【续写线索】 Tessa提议庆祝———朋友们 ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~