Unit 3 My School (Period 1) Section A (1a-Pronunciation) Ⅰ.补全对话。 根据对话情景,在每个空白处填上一个恰当的句子,使对话的意思完整、连贯。 A: 1._____. Where is Xinghai Square B: Just go along the street. The square is next to the science building. A: Is it far from here B: 2._____. You can take a bus. A: Well. 3._____ B: Look! The bus station is just on the other side of the street. A: Oh, I see. By the way, 4._____ B: Yes, there is. You can have a lunch near the square. A: 5._____. B: You’re welcome. Ⅱ.阅读理解。 A library is a good place. Nearly every place has a library, like a city, a town, a school, even a small village. Libraries are here and there in the world. Our school has a library. It’s not big but clean and tidy. There are different kinds of book in it. The chairs and desks are nice. Most students in our school like reading in the library. There are four small reading rooms in the library. Every room has many books. Some are in Chinese, and others in English. We can read and do our homework there. We often read with the help of our teachers because some books are too difficult for us. My classmates and I enjoy reading now. Reading books helps a lot. You see, a library is always __▲__ because it can open our eyes to the outside world. 6.The library in the school is _____. A.big but not clean B.not big but clean C.very big and clean D.small and busy 7.How many reading rooms are there in the school library A.Three. B.Four. C.Five. D.Six. 8.Why do the teachers often help with the students’ reading A.Because there are too many books. B.Because the teachers are friendly. C.Because some books are too difficult. D.Because the students are busy. 9.Which of the following word can be put in __▲__. A.big B.small C.interesting D.useful Ⅲ.根据汉语意思完成句子。 10.我们学校对面有一家超市。 There is a supermarket _____ _____ our school. 11.打扰了,这是你的钢笔吗? _____ _____. Is this your pen 12.运动场在餐厅和体育馆之间。 The sports field is _____ the dining _____ and the gym. 13.这附近有医院吗? _____ _____ a hospital near here 14.林先生的办公室在哪儿? _____ _____ Mr Lin’s office 15.科学楼在运动场的前面。 The science building is _____ _____ _____ the sports field. 【参考答案】 1.【答案】Excuse me 2.【答案】Yes, it is 3.【答案】Where is the bus station 4.【答案】Is there a restaurant near the square 5.【答案】Thank you (very much)/Thank you for your help 6.【答案】B 【解析】细节理解题。由“Our school has a library. It’s not big but clean and tidy.(我们学校有一个图书馆。它不大,但干净、整洁。)”可知,正确答案是B。 7.【答案】B 【解析】细节理解题。由“There are four small reading rooms in the library.(图书馆里有四间小阅览室。)”可知,正确答案是B。 8.【答案】C 【解析】细节理解题。由“We often read with the help of our teachers because some books are too difficult for us.(我们经常在老师的帮助下阅读,因为有些书对我们来说太难了。)”可知,正确答案是C。 9.【答案】D 【解析】推理判断题。big大的;sm ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~