/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科 人教版新版2025年秋七年级期末考前必刷题--阅读理解专项 Passage 1 Good afternoon, I am Mike. Let me tell you about my school. It is not a very big school. It has 600 students. _____ There are twenty boys and fifteen girls in my class. My classroom is next to Class Two, Grade Seven. The teachers’ building is between the classroom building and the gym. Near the classroom building, there is the big library and the dining hall. A lot of students have lunch in the dining hall. The computer building is next to the science building. We don’t have our lessons in the science building, but we go to the computer building on Wednesdays for computer lessons. I like computers. Every Monday morning, we raise the flag in the sports field. After school, we play sports or do exercise there. My friend Tony likes playing football there. He is in the school football team. I am in the school basketball team. I play basketball in the gym. I like my school. 1.What can be put into the “_____” A.I love my school. B.It is very large. C.I have two good friends. D.I’m in Class Three, Grade Seven. 2.What is between the classroom building and the gym A.The library. B.The dining hall. C.The teachers’ building. D.The science building. 3.Where do a lot of students have lunch A.In the classroom. B.In the dining hall. C.In the sports field. D.In the computer room. 4.When does Mike have computer lessons A.On Mondays. B.On Tuesdays. C.On Wednesdays. D.On Fridays. 5.What’s the passage mainly (主要地) about A.Mike’s school. B.Mike’s classroom. C.Mike’s school day. D.Mike’s favourite building. 【答案】1.D 2.C 3.B 4.C 5.A 【导语】这篇文章主要介绍了迈克的学校,包括布局、设施以及学生日常活动。 1.推理判断题。根据第一段中的“There are twenty boys and fifteen girls in my class.”可推知,此处应是介绍迈克的班级。故选D。 2.细节理解题。根据第二段中的“The teachers’ building is between the classroom building and the gym.”可知,教师楼在教学楼和体育馆之间。故选C。 3.细节理解题。根据第二段中的“A lot of students have lunch in the dining hall.”可知,很多学生在食堂吃午餐。故选B。 4.细节理解题。根据第三段中的“… we go to the computer building on Wednesdays for computer lessons”可知,迈克周三有计算机课。故选C。 5.主旨大意题。通读全文可知,本文是关于迈克学校的一些信息。故选A。 Passage 2 Tina: My favourite subject is science. I have it on Monday and Thursday. On Monday it starts at 8:50 a. m. and on Thursday it starts at 2:30 p. m. I like our science teacher Miss Brown. She is always good to us. Jack: My favourite subject is maths and it is my best subject. Numbers are interesting. I am good with numbers. I like music, too. It is relaxing. I don’t like history. It is really boring and difficult. Ben: Chinese is my favourite subject, because I have a pen friend in China. His English name is Eric. Chinese is so different from English. It’s difficult but interesting. Eric often asks me to go to China. I will go there next Jan ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~