ID: 24481738

人教新版2025秋七年级上册英语期末考前必刷题-任务型阅读专项(原卷版+ 解析版)

日期:2025-11-21 科目:英语 类型:初中试卷 查看:11次 大小:312404B 来源:二一课件通
预览图 0
人教,解析,原卷版,专项,阅读,任务型
    / 让教学更有效 高效备考 | 英语学科 人教新版2025秋七年级上册期末考前必刷题-任务型阅读专项 Passage 1 Hello! I’m Bei Bei. I live in a zoo with my parents in the US now. My mother is Mei Xiang and she is 24 years old. 1 . And he is 25 years old. They come from China. Today is August 21st. It’s my birthday. 2 . And I am so happy. It’s my second time eating a birthday cake. 3 . Look at the photo! What a nice cake it is! It’s from my keepers (饲养员). 4 —some potatoes, apples, carrots, pears, bananas and bamboo (竹子). There is also a big red number “2” on it. I like this cake very much! Many visitors (游客) come to my birthday party. When I eat the cake. 5 . I have a good time today! 根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。 A.I get a birthday cake B.My father is Tian Tian C.Many things are on the cake D.Because it’s my second birthday E.They sing the birthday song and take photos for me 【答案】1.B 2.A 3.D 4.C 5.E 【导语】本文是熊猫贝贝的自述,讲述了自己的两岁生日。 1.根据“And he is 25 years old.”可知,此处是贝贝介绍自己的爸爸。选项B“我爸爸叫天天。”符合语境。故选B。 2.根据“It’s my second time eating a birthday cake.”可知,此处是说贝贝获得了一个蛋糕。选项A“我得到了一个生日蛋糕。”符合语境。故选A。 3.根据“second time eating a birthday cake”可知,此处是描述贝贝第二次吃蛋糕的原因。选项D“因为这是我两岁生日。”符合语境。故选D。 4.根据“some potatoes, apples, carrots, pears, bananas and bamboo”可知,此处是描述蛋糕上的装饰。选项C“蛋糕上有很多装饰。”符合语境。故选C。 5.根据“Many visitors (游客) come to my birthday party.”可知,此处是描述游客为贝贝庆祝生日。选项E“他们为我唱生日歌并拍照留念。”符合语境。故选E。 Passage 2 阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。每个选项仅使用一次。 Hi, I’m Shang Benbu. Our school has a robot (机器人) club after school and it’s interesting. We meet in the school library at 17:00 on e and join us! We’re always happy to see new people! 1 It’s a club for students to build robots together and play games with them. Mr. Thomas is our club leader. He thinks of things for us to do and helps us build our robots. He’s really cool and very kind. He loves everything about computers, but he is our music teacher! 2 Building robots is fun. It makes us want to learn. It lets us do one thing for a long time. And that’s very important in subjects like science and math. It helps us to learn those subjects well. We often build our own robots, and we use the computer to let them sing, dance and move. 3 From that, we learn new things and make our robots better. What do our club members think of the club Ryan: It is fun to be in a competition (比赛). I’m really happy when we show our robots to students from other schools. We don’t always win, but that’s not important. Those students like watching our robots move. It feels great. Michael: I love the robot club. 4 You can make many friends. Everyone can have fun in it. A.For me, it’s a gre ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~