2025~2026学年度高一第一学期期中考试 英 语 考生注意: 1.本试卷分选择题和非选择题两部分。满分150分,考试时间120分钟。 2.答题前,考生务必用直径0.5毫米黑色墨水签字笔将密封线内项目填写清楚。 3.考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对 应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0.5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的答 题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上作答无效。 ●● 4.本卷命题范围:外研版必修第一册Unit1至Unit4。 第一部分基础知识(共20小题;每小题1.5分,满分30分) 单项选择。从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 1.Susan's a very bright and woman who knows her own mind. A.intelligent B.odd C.anxious D.negative 2.You've got to start the to get the car going. A.investigation B.engine C.struggle D.performance 3.Because we are about ourselves,we will overcome any difficulty in our studies. A.careful B.sharp C.specific D.confident 4.People were left when they saw the flood water rising so fast. A.in panic B.in particular C.in sight D.in order 5.The new term is about to start,and we are meeting our teachers. A.going all out B.referring to C.looking forward to D.depending on 6.Senior high school students should their precious school time so that they may have the opportunity to enter a top university. A.keep an open mind about B.hold their heads up at C.leave an impression on D.make the most of 7.He kept practicing, his friends were watching TV. A.while B.whether C.what D.which 8.The situation will not improve unless the common people are more of the pollution problem. A.amazed B.creative C.aware D.sure 9.With the ladies doing their square dancing downstairs,he could hardly keep his homework. A.turned up B.focused on C.intended for D.turned to 【高一第一学期期中考试·英语第1页(共8页)】 26-L-148A2025~2026学年度高一第一学期期中考试·英语 参考答案、提示及评分细则 1~5 ABDAC 6~10 DACBC 11~15 CBBDB 16~20 CDACD 【答案与解析】 本文是一篇应用文。文章主要介绍了几本有趣的校园刊物。 2l.C细节理解题。根据第二段“Columbus is a magazine..and is published twice yearly.”可知,Columbus每 年发行两期。 22.B细节理解题。根据第四段“..giving student editors the chance to attend a two-day summer meeting at NYU.This meeting allows these editors to develop their ability to work on the yearbook..”可知,该会议的 目的是培训学生编辑。 23.D细节理解题。根据最后一段“The Trinity Times is the upper school newspaper..Students write.,cdit, photograph,and produce it as an after-school activity..”可知,The Trinity Times完全由学生运营管理。 【答案与解析】 本文是一篇记叙文。作者回顾了学习法语和西班牙语的心路历程,表达了其对西班牙语的热爱之情。 24.C细节理解题。根据第一段“My parents,who speak English..”及第四段“After years of studying Spanish at school,and living in Spain,my Spanish came to match,and perhaps even exceed(),my English..”可知,英语是作者的母语。 25.A细节理解题。根据第一段“..I first discovered the joy of journeying away from my surroundings with words.Because in French class it was easy to imagine ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~