ID: 24516446

【单元考点培优】Unit 6 How do you feel?考点21:阅读理解-判断-2025-2026学年人教PEP版六年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

日期:2025-11-25 科目:英语 类型:小学试卷 查看:82次 大小:139291B 来源:二一课件通
预览图 1/5
考点,培优,学年,解析,答案,精练
  • cover
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科 / 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科 2025-2026学年人教PEP版六年级英语上册核心考点精练 Unit 6 How do you feel? 考点21:阅读理解-判断 学校:_____姓名:_____班级:_____考号:_____ 阅读对话,判断正(T)误(F)。 Ken: Hi, Tom. Today is Sunday. Can you go to the zoo with me Tom: I’d love to. But my sister is ill. Ken: What’s wrong Tom: She has a bad cold. I have to look after her. Ken: I’m sorry to hear that. How does your sister feel now Tom: Not well. I’m going to take her to the hospital. Ken: I hope your sister will be better soon. We can go together next time. Tom: OK. 1.Today is Saturday. ( ) 2.Ken wants to go to the zoo today. ( ) 3.Tom is ill. ( ) 4.Tom is going to the hospital. ( ) 5.Tom and Ken can’t go to the zoo today. ( ) 阅读短文,判断正(T)误(F)。 Sarah is a little girl. She is four. Today her mother takes her to see her grandma. Her grandma’s home is very far. So they go there by bus. There are only twenty people on the bus. They are all sitting on their seats. Sarah is very happy. She runs on the bus. Her mother is angry and asks, “Why do you run on the bus ” “I want to see grandma so much and I want the bus to go faster.” Sarah answers. 6.Sarah and her mother are on a visit to see their doctor. ( ) 7.It’s near from their home to grandma’s home, so they usually walk there. ( ) 8.There are thirty people on the bus. ( ) 9.Sarah is running on the bus so her mother is angry with her. ( ) 10.Sarah wants to see her grandma very much. ( ) 阅读对话,判断正(T)误(F)。 Doctor: How do you feel Monkey: I feel cold and I have a headache (头疼). Doctor: Let me have a look. You have a cold (感冒). Monkey: What should I do Doctor: You should take some medicine (吃药) and have a rest. You will feel better. Monkey: Thank you. Doctor: Next one, please. What’s wrong with you Dog: My leg hurts. Doctor: Don’t worry. Let me help you. 11.The monkey has a cold. ( ) 12.The doctor has a headache. ( ) 13.The monkey should have a rest. ( ) 14.The dog’s leg hurts. ( ) 15.The dog will help the doctor. ( ) 阅读短文,判断正(T)误(F)。 A cat and a mouse A cat is sleeping in his basket. A mouse sees the cat’s food. The mouse is hungry, so he eats the food. The cat wakes up and sees the mouse. The mouse is afraid and he runs away. The mouse climbs onto a door. The cat is too fat. He can’t climb onto the door. The mouse jumps off the door and runs away again. The cat is tired. He can’t catch the mouse. The mouse goes back to his hole (洞). He is happy, but the cat is angry. 16.The mouse is afraid of the cat. ( ) 17.The mouse can climb onto the door. ( ) 18.The cat can climb onto the door. ( ) 19.The cat can catch the mouse. ( ) 20.The mouse is happy but the cat is angry. ( ) 根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。 One day, a rich old businessman in a small town meets a factory worker, a coach and a fisherman. He gives them three seeds and says, “Bring me the flowers in three months. The man with the most ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~