ID: 24542657

07-冲刺2021年中考英语阅读理解详解(教师版+学生版)

日期:2025-11-29 科目:英语 类型:初中试卷 查看:24次 大小:171521B 来源:二一课件通
预览图 0
冲刺,2021年,中考,英语,阅读理解,详解
    中小学教育资源及组卷应用平台 Passage 1 The first day of school is especially important for teachers, students and parents. As a teacher, what should you do As soon as your students set foot in the classroom on the first day of school, it’s important to make them feel welcome and comfortable. The classroom is the first place for students to learn. They spend most of the day in the classroom. You should try to create a good environment for the classroom to make it feel like a second home. One week before school starts, send a letter to each student, including your name, age, experience and contact information. This will help students and their parents connect with you. You should also tell them when to go back to school and the class schedule so that they can prepare ahead of time. When any student comes near the classroom, you should first say “Welcome back to school!” After entering the classroom, you should give greetings to all the students, such as “Did you enjoy your holidays ” and “Are you happy to meet your classmates ” It will help you get along with the students in the future. Students may be embarrassed(尴尬的) on the first day. So you should try to relieve their discomfort. You can first tell your own interesting stories about the holidays, and then ask some students to tell their fun things. It can make the classroom full of activity so that students can easily communicate with each other. Finally, you must remind students to pay attention to safety, such as campus(校区) safety, food safety and traffic safety. Besides, you should promise to do well in your teaching and encourage and help students to achieve their goals. ( )1. The underlined phrase “second home” refers to _____. A. class B. school C. classroom D.campus ( )2. The teacher should be _____ to students on the first day of school. A. active B. helpful C. happy D. warm ( )3. The fifth paragraph of the passage tells us _____. A. to be active B. to relax the students C. to talk about fun things D. communicate with each other ( )4. _____ is not mentioned in this passage. A. Time to go back to school B. Course arrangement C. The important day D. Food safety ( )5. Which of the following is NOT True A. Students should greet their teachers. B. The teacher’s phone number is probably in the letter. C. The students are asked to tell interesting things. D. The teacher should help the students. 【答 案】1~5 DCBCA 【解 析】 1. D 分析理解题。本句意为:你应该想法营造出一个好环境的教室让它成为他们的第二个家。由此可知句中的it代指classroom,所以画线短语“second home”同样指的是classroom。故选D。 2. C 细节理解题。短文第4段提到:教师应该欢迎学生返校并问候他们,“欢迎和问候”体现了一种热烈、积极主动和友好的态度。由此说明开学第一天教师应该对学生们热情。故选C。 3. B 总结归纳题。短文第5段先提到开学的第一天学生们可能会很尴尬,应该想法缓解他们的紧张情绪,接下来提到的教师讲述自己的假期有趣的故事以及学生讲述他们的趣事。这些说明短文第5段告诉我们要使学生放松。故选B。 4. C 信息提示题。根据短文第2 ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~