ID: 24549459

【单元考点培优】Module 9 考点15:阅读理解-判断-2025-2026学年外研版(三起)五年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

日期:2025-11-30 科目:英语 类型:小学试卷 查看:74次 大小:47237B 来源:二一课件通
预览图 1/5
考点,培优,答案,精练,核心,上册
  • cover
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科 / 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科 2025-2026学年外研版(三起)五年级英语上册核心考点精练 Module 9 考点15:阅读理解-判断 学校:_____姓名:_____班级:_____考号:_____ 阅读短文,判断正(T)误(F)。 Last Sunday, Mike was very busy. In the morning, he went to a park with his friends. They played football. Mike’s team won the game. They were happy. Then they went swimming. In the afternoon, Mike did his homework and read a book, In the evening, he felt a little tired, so he went to bed early. 1.Mike went to a park with his friends last Saturday. ( ) 2.They were happy because they won the game. ( ) 3.Mike didn’t go swimming with his friends. ( ) 4.Mike did his homework in the afternoon. ( ) 5.Mike went to bed late in the evening. ( ) Tom: What's the matter, Eve Are you feeling bored Eve: No... Tom: Are you feeling angry Eve: Oh no! or course not. Tom: So what's the matter with you Eve: I can't find my favourite pencil box. I lost it. I'm sad now. Tom: Don't worry(担心)。I can help you. 6.Tom is feeling bored now. ( ) 7.Eve lost her favourite pencil. ( ) 8.Eve is feeling sad. ( ) 9.Tom wants to help Eve. ( ) 阅读短文,判断句子正(T)误(F)。 Yesterday, Mum went to the park with Jack and Mary. They walked for a long time. The two children were too tired to walk. Mary said, "Mum, I feel thirsty and hungry." John said, "Why not have a rest and eat something " Mum let them sit on the bench. "Wait for me. I'll buy something to eat. I feel hungry and thirsty too." Hooray! Jack and Mary were so happy. 10.Mum went to the zoo with her children. ( ) 11.They walked for a short time. ( ) 12.The children were thirsty and hungry. ( ) 13.Mum bought three ice creams. ( ) 14.Jack and Mary were so bored. ( ) 阅读对话,判断正(T)误(F)。 Tom: It’s sunny. Let’s take a boat trip along the river, Lily. Lily: Sorry. I don’t want to go, Tom. Tom: Are you feeling tired Lily: No. Tom: Are you feeling angry Lily: No. Tom: What’s the matter Lily: My grandma is ill in hospital. Tom: I’m sorry to hear that. Let’s phone your mum. We can ask her about your grandma. Lily: OK. 15.Lily wants to take a boat trip. ( ) 16.Lily is feeling tired. ( ) 17.Lily isn’t feeling angry. ( ) 18.Lily’s grandma is ill in hospital. ( ) 19.They will phone Tom’s mother. ( ) 读短文,判断下面的句子是(T)否(F)符合短文内容。 Yesterday was Saturday. We went to a park. My brother and I played football. My sister played the flute. Grandpa played the erhu. Dad and Mum read newspapers. We had a good time. 20.Yesterday was Sunday. ( ) 21.We went to a zoo yesterday. ( ) 22.My brother and I played football. ( ) 23.Dad played the erhu. ( ) 24.My sister played the flute. ( ) 阅读短文,根据内容判断正(T)误(F)。 Yesterday, we played football at school. Our team got 50points. But then it rained. Everyone was very sad. Then we went to our classroom. We did not have anything to do. We were very bored. Ms Smart came in and played games with us. We were happy. ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~