ID: 24549462

【单元考点培优】Module 9 考点17:阅读理解-任务型-2025-2026学年外研版(三起)五年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

日期:2025-11-30 科目:英语 类型:小学试卷 查看:83次 大小:449508B 来源:二一课件通
预览图 1/5
考点,培优,答案,精练,核心,上册
  • cover
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科 / 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科 2025-2026学年外研版(三起)五年级英语上册核心考点精练 Module 9 考点17:阅读理解-任务型 学校:_____姓名:_____班级:_____考号:_____ 阅读理解。 28th Nov. Saturday Sunny My mother and I went to a supermarket yesterday afternoon. We bought lots of things: a hat for grandpa, some bananas for grandma, a sweater for father and a bag for me. Mother also bought herself a dress. We had supper. I ate lots of kebabs (烤串) and drank lots of cola (可乐). We came back home at 7 o'clock. I was very tired. And I had a stomach ache. 1.根据短文选择正确答案。 (1) This is a _____. ( ) A.diary B.letter C. email (2) Where did they go yesterday ( ) A.They went to a park. B.They went to a hospital. C. They went to a supermarket. (3) What did they buy for father ( ) A.They bought a hat for father. B.They bought a sweater for father. C. They bought a pair of shoes for father. (4) Did mother buy a dress for herself ( ) A.Yes, she did. B.No, he didn’t. C. Yes, she does. (5) When did they come back ( ) A.At six o'clock. B.At seven o'clock. C. At eight o'clock. 2.按照事情发生的先后顺序为图片排序 (1) ( ) (2) ( ) (3) ( ) (4) ( ) Lingling: What's the matter with Sam He looks sad. Ann: He lost his bag. He can't find it anywhere. Lingling: Did he lose it at school Ann: No, he didn't. He didn't go to school today. He was ill at home. Lingling: How is he now Ann: He is better now. Lingling: OK. Ann: Let's help him find the bag. Lingling: Oh, it's under his bed. Ann: That's great! Sam, look. Here is your bag. Sam: Oh, thank you very much. 3.What's the matter with Sam 4.Did Sam go to school today 5.How is Sam now 6.Who found Sam's bag 7.Where is Sam's bag 阅读短文,回答问题 I’m Mike. Today I helped my uncle on the farm all day. When I got home, I felt tired. My mother was cooking (煮,做) a meal. I could smell some nice noodle soup. I felt a little hungry. When I was waiting for the supper, I played chess with Amy. I won the game and I felt very happy. 8.What did Mike do today 9.How did Mike feel when he got home 10.How did Mike feel when he smelt some nice noodle soup 11.What did Mike do when he was waiting for the supper 12.Did Mike feel happy when he won the game 阅读短文,回答问题。 A small boy goes to the cinema. He buys a ticket and goes in. But after two or three minutes he comes out. He buys a second ticket and goes in again. After a few minutes he comes out again and buys a third ticket. Two or three minutes after that he comes out a third time and asks for another ticket, but this time the girl says to him, “Why are you buying all these Are you meeting friends in the cinema all the time ” “No, I'm not doing that,” the small boy says, “but a woman always stops me at the door and tears(撕掉) my tickets up.” 13.Where does the small boy go 14.How many tickets does the boy buy 15.Does he meet friends in the cinema all the time 16.What does the woman do with the t ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~