ID: 24557999

【期末考点培优】专题13 任务型阅读-2025-2026学年八年级英语上册期末复习考点培优译林版(2024)(含答案解析)

日期:2025-11-28 科目:英语 类型:初中试卷 查看:97次 大小:595013B 来源:二一课件通
预览图 1/5
考点,培优,期末,复习,答案,2024
  • cover
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科 / 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科 2025-2026学年八年级英语上册期末复习考点培优译林版(2024) 专题13 任务型阅读 学校:_____姓名:_____班级:_____考号:_____ 阅读短文,根据语篇内容,在方框内的缩写文章中,填入与短文意思最符合的单词,每空一词。 Long ago in ancient China, there was a great musician (音乐家) named Yu Boya. He was really good at playing the guqin. However, Boya was unhappy because few people could truly understand his music. One day, when Boya played the guqin by a river, a farmer passed by. He was Zhong Ziqi. Ziqi stopped and listened to the music carefully, “What wonderful music!” Boya looked at the farmer and said, “Do you know what the music is about ” “Your music paints a story,” Ziqi said, “I saw eagles flying in the sky.” It surprised Boya. For years, he looked for a zhiyin but failed. Here, he finally found someone who could understand his music. The two became close friends, sharing their love for nature and music. A sad thing happened. Zhong Ziqi got sick and died. Boya was disappointed. He thought that without Ziqi, no one else in the world could truly understand his music. So, he broke his guqin and never played it again. This touching story of their friendship and the power of true understanding is told from generation (世代) to generation in China. Yu Boya was a musician. He was good at playing the guqin. But there were few people who could 1 his music. One day, he met a 2 by a river. Yu Boya was 3 because the farmer could understand his music. Then, they became close friends, sharing their love for 4 and music. A sad thing happened. Zhong Ziqi got 5 and died. 6 Ziqi, Boya broke his guqin and never played it again. This story of their friendship and the power of true understanding is told from generation to generation in China. 阅读短文,根据语篇内容回答问题。 Where did Boya and Ziqi first meet each other 7 Did Boya find his zhiyin 8 Dear Peter, How was your summer holiday My holiday in Australia was wonderful although it’s cold in July there. This was my first trip to Sydney with my parents. And here’s my visit to the Wildlife Park. We can find some animals and birds there. They live in their natural environment. We first spent some time with the kangaroos. We could touch and feed them. It was very exciting to be so close to them. There were koalas, too. We mustn’t carry them, but I got to take a photo with one. There was also a bird show. The keepers showed me different kinds of birds. I saw an old parrot which could “talk”. It made us so amazed. We stayed with the birds for two hours. The trip was so unforgettable that I hope to go back again. And I’m looking forward to seeing you in two months and knowing your fantastic experience when the new term begins. Best, Mike 根据短文内容回答问题。 9.How was Mike’s holiday in Australia 10.Did the writer go to Sydney with his parents or by himself 11.What did the keepers show to the writer 12.How long did the writer an ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~