ID: 24567191

第三部分 题型组合强化练--2026人教河南版中考英语专题练(教师版+学生版)

日期:2025-11-30 科目:英语 类型:初中试卷 查看:96次 大小:1319363B 来源:二一课件通
预览图 0
中考,学生,教师,专题,英语,第三
    中小学教育资源及组卷应用平台 2026人教河南版中考英语专题 第三部分 题型组合强化练 题组强化练一 25分钟 【人际交往+描述学校+自我接纳】 一、阅读理解B篇 2025新乡二模 “Why did she spill the beans ” I thought regretfully(惋惜地). I'll always remember that day, when I was so surprised by all the strange looks people gave me. I couldn't believe I had lost the friendship of the person I trusted most. Five years back, Sally was a new student in class. I didn't know what it was but something unique about her drew me to her. After a few months, we were best friends. I never imagined she would hurt me so much. Sally was the most friendly person I knew. Maybe that's why I told her about my personal life. She then told everyone at school, exaggerating (夸大) the matter and adding her own spin (有倾向性的描述) on it. It was like someone had stabbed(刺) me in the back. After she gave away my secrets, people started laughing at me. They looked at me and giggled (咯咯地笑) whenever I passed by. To avoid embarrassment, I changed schools. Sally called me many times, but I didn't want to talk to her. I tried hard to heal from the scars (伤疤) she left on my heart. After five years, my life went back to the way it was, with new friends. Then one day, I ran into Anna at the market. She was my classmate from Grade 3. She told me that Sally wasn't the one who brought my secrets to light. Mary was. Mary was our school's big mouth who always wanted to stick her nose into other people's business. I was all at sea(不知所措). I wished I could have asked Sally about this. I wished I could go back in time and fix my mistakes. From that, I learned a life lesson—we should be open to honest communication before jumping to conclusions, because even one little mistake could really damage (破坏) our friendships. 1.Why did the author share her secrets with Sally A. Sally was friendly to her. B. Sally saw something special in her. C. She liked Sally's sense of humor. D. She wanted to help Sally fit in. 2.What does the underlined phrase in Paragraph 1 probably mean A. Throw away beans. B. Refuse to communicate. C. Give away secrets. D. Correct her mistakes. 3.What did the author do after her secrets were given away A. She changed schools. B. She called Sally to ask why. C. She told Sally's secrets to others. D. She dropped out to work at a market. 4.How did the author feel after she found out the truth A. Disappointed. B. Regretful. C. Moved. D. Hurt. 5.What life lesson did the author learn from the experience A. Mistakes are hard to avoid. B. Keeping others' secrets is not easy. C. It's better to make decisions quickly. D. Open communication matters in friendships. [答案] 1.A 2.C 3.A 4.B 5.D [解析] 1.细节理解题。根据第三段第一、二句“Sally was the most friendly person I knew. Maybe that's why I told her about my personal life.”可知,因为Sally对作者很友好,所以作者才和她分享自己的秘密,故选A。 2.词义猜测题。根据第三段第三句“She then told everyone at school, ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~