高二11月份月考英语 (限时:120分钟满分:150分) 第一部分听力(共两节,满分30分) 第一部分 听力(共两节,满分30分) 第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选 出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。 每段对话仅读一遍。 1.when did the car crash happen A.At about 10:00 am.B.At about 8:00 am. C.At about 8:00 pm. 2.where does the conversation probably take place A.In the street. B.At Alan's home. C.In the post office. 3.what's the probable relationship between the speakers A.Teacher and student.B.Mother and son. C.Doctor and patient. 4.what are the speakers talking about A.Ann's science class.B.Ann's new classmate.C.Ann's class president. 5.what is the weather like today A.sunny. B.cloudy. C.Rainy. 第二节·(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、 C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每 小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两 遍。 听第6段材料,回答第6、7题。 6.what does the woman want to do A.Lend her license. B.Rent a car. C.Hire a driver. 7.How much should the woman pay for in all $500. B.$400. C.$200. 8.why does the man recommend sharing housework A.To appreciate the life.B.To help the woman to grow. C.To make his wife's life a bit easier. 9.what's the woman's attitude toward sharing housework A.Doubtful. B.positive. C.unconcerned. 10.what's the woman going to do today clean the dishes. B.Do some shopping. C.Cook meals .听第8段材料,回答第11至13题。 11.what does the woman ask the man to do at first A.show his passport.B.weigh his bag. C.choose a window seat. 12.why does the man go to London A.To travel. B.To work. C.To study. 13.what will the man take out of his bag A dictionary. B.Abook. C.A Carry-on bag 听第9段材料,回答第14至17题。 高二英语月考A800 第1页 國巴综合检测卷答案 第二部分 阅读 第一节 A 【语篇解读】 本文是一篇应用文。文章主要给放暑假的学生推荐了四本书。 21 答 案 D 细 节 理 解 题 。 根 据 To Mock a Mockingbird 部 分 中 “With a goal of attracting...science and artificial intelligence.”可知,To Mock a Mockingbird 这本书涉及人工智 能,故选 D 项。 22 答 案 A 写 作 对 象 题 。 根 据 第 一 段 “Here are a few books...throughout the summer holidays.”可知,本文的目的是给放暑假的学生推荐四本书,故选 A 项。 23 答 案 A 细 节 理 解 题 。 根 据 The Last Question 部 分 中 “As much-loved favorite of science...being overtaken by entropy (熵).’”和 To Mock a Mockingbird 部分中“With a goal of attracting readers...science and artificial intelligence”可知,这两本书都与科学有关,故选 A 项。 B 【语篇解读】 本文是一篇夹叙夹议文。文章主要讲述了作者对孩子专业选择和就业问题的 思考,作者认为选择专业重要的是应该带来成就和快乐,强调兴趣和长期幸福的重要性。 24 答案 B 细节理解题。根据文章第一段中“These days, friends and family...going to do after graduation ”可知,作者的朋友和家人很关心 Emma 的未来,故选 B 项。 25 答案 D 推理判断题。根据第二段中“Th ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~