ID: 24642532

【期末考点培优】专题27 阅读理解-任务型-2025-2026学年三年级英语上册期末复习考点培优外研版(一起)(含答案解析)

日期:2025-12-11 科目:英语 类型:小学试卷 查看:29次 大小:4166584B 来源:二一课件通
预览图 1/5
考点,培优,期末,上册,答案,一起
  • cover
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科 / 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科 2025-2026学年三年级英语上册期末复习考点培优外研版(一起) 专题27 阅读理解-任务型 学校:_____姓名:_____班级:_____考号:_____ 1.阅读填空并完整回答问题。 Look at this man! He’s got ten hats. It’s hot. He sits down under a tree. There are three monkeys in the tree. They take the hats. The man shakes his fist (拳头). The monkeys shake their fists. The man stamps his foot. The monkeys _____. The man throws (扔) his hat on the ground. The monkeys _____ on the ground. The man has got his hats and he is happy. 1. What has the man got _____ 2. Where are the monkeys _____ 3. Who is clever, the man or (还是)the monkeys _____ 2.根据短文内容,完成下面的表格,在相应的食物下打“√”。 It’s 12:00 now. Children are hungry. Amy wants some noodles and bananas. Lingling wants some rice and fish. Sam wants some noodles, fish, and bananas. Daming wants some fish and apples. noodles rice fish bananas apples Amy Lingling Sam Daming 阅读下面的表格,将句子补充完整。 draw a picture run fast jump far dance Lingling × √ Daming √ × Amy √ × Sam × √ Tom √ × 3.Lingling can . But she can’t . 4.Daming can . But he can’t . 5.Amy can . But she can’t . 6.Sam can . But he can’t . 7.Tom can . But he can’t . 阅读短文,回答下面的问题。 Look at the photo of our classroom. This is Tingting’s bag. It’s orange. This is Xiaoyong’s football. It’s under his desk. This is Fangfang’s pencil case. It’s yellow and blue. This is Ranran’s coat. It’s on her chair. This is Fengfeng’s ruler. It’s white. 8.What colour is Tingting’s bag 9.Where is Xiaoyong’s football 10.What colour is Fangfang’s pencil case 11.Where is Ranran’s coat 12.阅读理解。 Oh, there are many things. This is Amy's schoolbag. This is Lucy's book. Those are Ben's pencils. That is Tom's cap. Which is Shanshan's pen The white one. It is very nice. 根据短文内容,在表格相应栏内打“√”。 Amy Lucy Ben Tom Shanshan 阅读短文选择与图片对应的选项 Look at my family. My father is reading a book. My mother is listening to music(音乐). My brother is playing football on the grass. Jack and I are making a plane. A.my father B.my mother C. my brother D.Jack and I 13. ( ) 14. ( ) 15. ( ) 16. ( ) 阅读理解。 In a shop, a woman wants to buy a skirt. Shop assistant: May I help you Woman: Yes, please. I’ d like to buy a skirt. Shop assistant: What colour do you like Woman: I like red. Shop assistant: OK, here you are. Woman: Thank you. how much is it Shop assistant: Ninety yuan. Woman: OK, I will take it. 17.Where is the woman 18.What does the woman want to buy 19.What colour does she like 20.How much is the skirt 21.Does the woman buy it 阅读理解。 I have a map of my town. The town is near the sea. You can see a river and some mountains, too. There's a lake near my school. It is not big, but very beautiful. I like my town. 22.I've a of my town. 23.The town is the sea. 24.You can see a river and some . 25.The lake is and ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~