
中小学教育资源及组卷应用平台 Unit 6 Useful numbers 情景阅读理解 专题练 2025-2026学年小学英语人教PEP版(2024)三年级上册 【新考法·表文转换】Look and choose. 根据表格内容,将正确答案的序号填在题后括号里。 Student Taotao Toby Duoduo Emma Miss Li Fruits(水果) 1.Taotao has (有)_____. ( ) A.one B.two 2.Toby has _____. ( ) A.three B.six 3.Duoduo has _____. ( ) A.two B.four 4.Emma has _____. ( ) A.five B.four 5.Miss Li has _____. ( ) A.one B.five Hello! I am Li Jie. I have a yellow schoolbag. I have 5 books and 1 red pencil box in the schoolbag. I have 4 green rulers, 2 orange pencils and 3 blue pens in the pencil box. 6.根据短文内容,补全思维导图,将物品数量的标号填在横线上。 A.one B.two C. three D.four E. five (1) (2) (3) (4) (5) 7.根据短文内容,为物品选择相应的颜色。(只填标号) A. B.C. D.E. (1) (2) (3) (4) (5) Meimei的爷爷有一个农场。农场里有什么呢?阅读短文,完成下列任务。 Hello! I’m Meimei. I’m five years old. This is my grandpa. He has a farm. It’s small but nice. We can see an apple tree. And we can see four apples on the tree. I like apples. We have many pets. We have three birds and two dogs. The birds are yellow. And the dogs are black. I like the farm! 8.根据短文内容,完成下列句子。 (填英文数字) Grandpa has . 9.根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。 (1) Meimei is five years old. ( ) (2) The farm is big and nice. ( ) (3) The birds are black and the dogs are yellow. ( ) Sam还邀请了其他几位朋友。读一读朋友的信息,完成下列任务。 Name: Li Fei Age: six Favourite colour: pink Favourite animal: cat Name: Lin Tao Age: eight Favourite colour: yellow Favourite animal: dog Name: Chen Li Age: ten Favourite colour: green Favourite animal: monkey 10.将以上小朋友按年龄从小到大排序,在横线上写出他们的名字。 < < 11.判断下列句子正(T)误(F)。 (1) Lin Tao likes red and dogs. ( ) (2) Chen Li is ten years old. ( ) 12.Beibei和弟弟Huihui拿着购物清单来超市购物。阅读对话, 补全下面表格。(填阿拉伯数字) Beibei: How many apples Huihui: Five. Beibei: How many flowers Huihui: Ten. And two toys. Beibei: OK. We have 50 yuan. Huihui: Great. 单价(元/个) three one four 数量 小计(元) 贝贝和辉辉将会剩余_____元。 参考答案 1.B 2.A 3.B 4.A 5.A 【导语】本文主要介绍了几个同学和老师所有的水果及其数量。 1.句意:涛涛有两个苹果。A一,B二,根据图片可知涛涛有两个苹果,故选B。 2.句意:托比有三根香蕉。A三,B六,根据图片可知托比有三根香蕉,故选A。 3.句意:朵朵有四个草莓。A二,B四,根据图片可知朵朵有四个草莓,故选B。 4.句意:艾玛有五个橙子。A五,B四,根据图片可知艾玛有五个橙子,故选A。 5.句意:李老师有一个西瓜。A一,B五,根据图片可知李老师有一个西瓜,故选A。 6. E A D B C 7. D A B C E 【导语】本文主要介绍作者的文具及其数量和颜色。 6.(1) 图片是书,根据“I have 5 books and 1 red pencil box in the schoolbag.”可知有五本书,five五,故选E。 (2) 图片是铅笔盒,根据“I have 5 books and 1 red pencil box in the schoolbag.”可知有一个铅笔盒,one一,故选A。 (3) 图片是尺子,根据“I have 4 green rulers, 2 orange pencils and 3 blue pens in the pencil box.”可知有四把 ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~