
Unit 4 Fun with numbers 课时练习4 Hit it big 一、同同扮演文具店的店长, 梦梦和她一起清点物品数量。看图, 填写英文数词。 1. pens+rulers+pencils=_____ 2. erasers-schoolbags=_____ 3. books+pencil cases-balloons=_____ 4. erasers-rulers-pencils=_____ 二、同同和梦梦在做句子练习。看图, 仿照示例完成对话。 例: —How many pens —Three. My three pens. 1. —How many erasers —_____. My _____ _____. 2. —_____ _____ _____ —_____._____ _____ _____ . 三、同同和梦梦正在学习车牌的相关知识。请根据思维导图判断句子正(T) 误(F)。 ( ) 1. I can see three license plates(车牌) . ( ) 2. There are five numbers in the green license plate. ( ) 3. Every vehicle needs a license plate. ( ) 4. I have a car. It uses petrol. I need a blue license plate. ( ) 5. I have a big vehicle. It uses electricity. I need a blue and green license plate. 四、同同和梦梦一起玩大脑转转转的游戏。给句子选择合适的应答语。 ( ) 1. How many balloons can you see ( ) 2. What's this ( ) 3. I have five colourful pencils. ( ) 4. What numbers can you see ( ) 5. I'm hungry. 五、同同在帮梦梦为希望小学捐赠的物品制作宣传短文。选词填空, 补全短文内容。 Hello, everyone! My name 1. _____ Mengmeng. The students of Hope Primary School need (需要) our 2. _____ . They need 3. _____ books, twelve pencil cases and eight 4. _____. They need five rulers and six pens, 5. _____. Please help them. 六、同同和梦梦收到了好朋友的来信。请阅读信件, 完成下列各题。 Dear, I'm Diandian. I'm nine. I like red, yellow and white. My telephone (电话) number is 32145987632. You can call (打电话) me. This is my friend, Tiantian. He is eight. He likes blue. His (他的) number is 21354697858. We have a coded lock (密码锁) . Add up (相加) each digit (数字) of my telephone number and you can know the password(密码) . Wait for your reply. Yours, Diandian (一) 请把天天的电话号码用英语写出来。 _____ (二) 根据信件内容, 选择正确选项。 ( ) 1. What is the password of the coded lock A. 49. B. 50. C. 51. ( ) 2. This year(年) is 2025. When was Diandian born (何时出生) A. In 2016. B. In 2017. C. In 2015. ( ) 3. How many colours do Diandian and Tiantian like A. Six. B. Two. C. Four. 参考答案 一、1.twelve 2.six 3.seven 4.two 二、1.Eight eight erasers 2.How many books Eleven My eleven books 三、1.F 2.T 3.T 4.T 5.F 四、1.E 2.A 3.D 4.B 5.C 五、1.is 2.help 3.ten 4.erasers 5.too 六、(一)two one three five four six nine seven eight five eight (二)1.B 解析:根据原文“Add up(相加)each digit(数字)of my telephone number and you can know the password(密码).”可知密码是典典的电话号码的每一位数字相加,那么,3+2+1+4+5+9+8+7+6+3+2=50,故选B。 A 解析:根据原文“I’m nine.”可知典典今年9 岁,那么2025-9=2016,故选A。 3.C 解析:根据原文“I like red, yellow and white.”和“He likes blue.”可知他们俩一共喜欢四种颜色,故选C。 ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~