ID: 24713667

【期末考点培优】专题22 阅读理解-任务型-2025-2026学年五年级英语上册期末复习考点培优闽教版(三起)(含答案解析)

日期:2025-12-17 科目:英语 类型:小学试卷 查看:69次 大小:372031B 来源:二一课件通
预览图 1/5
考点,培优,期末,上册,答案,三起
  • cover
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科 / 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科 2025-2026学年五年级英语上册期末复习考点培优闽教版(三起) 专题22 阅读理解-任务型 学校:_____姓名:_____班级:_____考号:_____ 阅读短文,根据要求完成以下任务。 1.阅读短文,选择合适的选项将短文补充完整,将选项填在文中的横线上。 Summer vacation is coming. In July, I will fly to Hainan for a holiday with my parents. Swimming is my favorite sport and I can go swimming everyday. And I will go to Inner Mongolia (内蒙古) by train in August. It won’t be too hot there. . It will be a wonderful summer for me! A.I can go to the seaside and enjoy the beautiful scenes (风景) there. B.I want to go traveling in summer. C. I can ride horses and eat delicious Roast Whole Lamb (烤全羊). 2.阅读短文,选择正确的选项。 (1) Which following (下列的) day will I be in Hainan ( ) A.July 10. B.June 6. C. August 10. (2) How will I go to Hainan with my parents ( ) A.By plane. B.By train. C. By car. (3) Which sport do I like best ( ) A.Go fishing. B.Go swimming. C. Go shopping. 3.想一想你的暑假计划吧! What will you do in summer I will . 元旦快到了,明明向大家发出游玩邀请卡。请完成以下任务。 A Trip When: January 1st, 8:00 a.m WHY: A trip for New Year’s Day WHERE: Wuyishan HOW: By train WHAT: We will climb mountains, drink Oolong Tea, play chess and play games there. Please take a rubbish bag (垃圾袋) with you. We will put all the rubbish in the bag. HOW MUCH: A grown-up (成人) 80 A child 40 Will you come on the trip If (如果) you want to come, please send an email to Amy by December 22nd. 4.认真阅读邀请卡,判断句子正(T)误(F)。 (1) The children will put the rubbish in the rubbish bag. ( ) (2) Mike is 11 years old. He will go with his parents. They should pay (支付) 120 yuan. ( ) (3) Mike wants to go on the trip, so he can send an e-mail to Amy on January 1st. ( ) (4) The children will go to Wuyishan on New Year’s Day. ( ) 5.John将要参加这个旅行。阅读邀请卡,回答问题。 (1) When will John go to Wuyishan (2) Will he climb mountains and play chess 阅读短文,补全句子。 Hi, I’m Mike. I’m a pupil in Grade Five. On Sunday, I don’t go to school. So I often go to the Science Museum on Sunday. There are many robots there. I can play football with the robots. And I can also play chess with them. They can dance, too. They are my good friends (朋友). I hope I can play with them every day. Do you like robots Please say something about the robots. 6. is a pupil in Grade Five. 7.Mike often goes to the on Sunday. 8.Mike can and with the robots. 9.The are Mike’s good friends. 阅读理解。 _____ Hello, I’m Amy. On weekends I don’t go to school. This Saturday morning, my mother will take me to the park. We will take the bus there. I like the beautiful park in Fuzhou. We will go boating on the lake. On Sunday afternoon, we will visit my grandparents. We will get there by car. This Sunday is my grandma’s birthday. We will have a big dinner and eat the cake. I will say “_____” to her. 10.阅读短文 ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~