ID: 24735662

【期末考点培优】专题19 阅读理解-判断-2025-2026学年四年级英语上册期末复习考点培优北京版(2024)(含答案解析)

日期:2025-12-22 科目:英语 类型:小学试卷 查看:92次 大小:564766B 来源:二一课件通
预览图 1/5
考点,培优,期末,上册,答案,2024
  • cover
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科 / 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科 2025-2026学年四年级英语上册期末复习考点培优北京版(2024) 专题19 阅读理解-判断 学校:_____姓名:_____班级:_____考号:_____ 阅读短文,判断句子正(T)误(F)。 Hi, I’m Sam. I like to eat fruit and vegetables. Apples are my favourite fruit because they are sweet and juicy. I also like carrots and green beans (豆). They help me stay strong. I eat chicken and fish, too. They are good for me. I do not eat too much candy or chips. They are not healthy. I drink water and milk every day. They keep me strong. Eating healthy food is important. It helps me grow and stay healthy. I like to try new food, but I always choose what is good for me. 1.Sam’s favourite fruit is the banana. ( ) 2.Sam likes carrots and green beans because they help him stay strong. ( ) 3.Sam eats a lot of candy and chips. ( ) 4.Eating healthy food helps Sam grow and stay healthy. ( ) 阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。 Water is important to us and it has three states:gas (气体), liquid (液体), and solid (固体). When water is a gas, it’s called water vapor (水蒸气). We can’t see it. When it is hot, heat (热量) can make water turns into water vapor. Water is usually a liquid. We drink it, wash with it, and use it to water plants. When water gets very cold, it turns into ice, a solid. Ice is hard (硬的). Water in all three states is useful. Water vapor helps make clouds. All living things need liquid water. Ice can keep food cold. 5.We can see water vapor. ( ) 6.Heat makes water turn from liquid to gas. ( ) 7.Water is often a solid. ( ) 8.Ice is soft. ( ) 9.Living things need liquid water. ( ) 【新考法·图文理解】学校食堂在举办“心愿菜单”活动。一起看看昊昊提交的菜单吧。根据表格内容判断句子正(T)误(F)。 10.Haohao would like to have sandwiches on Monday. ( ) 11.Haohao would like to have steak on Tuesday. ( ) 12.Haohao would like to have meatballs on school menu. ( ) 根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。 I have different feelings. Some are good. Some are not. I’m sad when I’m ill. But I’m happy when my mother stays with me and takes good care of me. I’m sad when my toy is broken. But I’m happy when my father fixes it. I’m afraid (害怕的) when I meet a big dog on the road. But I’m brave when I save (救) a bird from it. I’m tired when I swim every day. But I’m excited when I win the game. Things always happen. Sometimes they are good. Sometimes they are not. But that is how life is. And that is how we grow up (长大). 13.All feelings are good. ( ) 14.I’m happy when my mother stays with me. ( ) 15.I’m not afraid when I meet a big dog. ( ) 16.【新考法·词义推断】The word “brave” means “勇敢的”. ( ) 17.This passage mentions (提到) 3 kinds of different feelings. ( ) 假期,Tom去爷爷的农场。阅读短文,判断正(T)误(F)。 I’m on my grandpa’s farm. Nature is all around me. Every day, I feed the chickens, pick apples and water the plants. I am happy. Sometimes, I listen to the birds in the morning and ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~