(
课件网) 2026湖南省中职英语二轮专题 阅读理解———简答题 讲师aaa CONTENTS 01 真题解析 02 解题指导 03 仿真训练 真题解析 01 真题解析—2024 David Attenborough is a well-known English broadcaster and natural historian. He has made over 40 documentaries over the past years. At the age of 94, he made one of his best documentaries—A Life on Our Planet. It describes everything he has seen and experienced in his life. Looking back, Attenborough says what strikes (震撼) him most is that wild animals are becoming harder to find. The documentary shows how the world ecosystem is being destroyed (破坏) by humans, whether it’s the hunting of gorillas and whales or mass destruction of rainforests. All of these can lead to another mass extinction (大灭绝). As Attenborough says, “In the natural world, no one can stand alone.” At the end of his film, Attenborough falls silent in front of the camera. Attenborough is very nervous because he is thinking about the possible mass extinction. As I watched it, I felt like I was carrying the weight of the story on my shoulders. But the documentary doesn’t end there. Attenborough continues to give people hope. He says there are a lot of things we can do to help our planet. This is a documentary for everyone on the earth because we are all part of it. Now we need to take action to make our planet “wild” again! 真题解析—2024 81. Who is David Attenborough 82. How old was David Attenborough when he made A Life on Our Planet 83. What strikes David Attenborough most when he looks back 84. Why is David Attenborough nervous at the end of the film 85. What does the documentary call on us to do now 真题解析—2024 81. Who is David Attenborough _____ 【原文】David Attenborough is a well-known English broadcaster and natural historian. 真题解析—2024 81. Who is David Attenborough _____ 【解析】根据第一段第一句“David Attenborough is a well-known English broadcaster and natural historian.”可得出正确答案。 He is a well-known English broadcaster and natural historian. 真题解析—2024 82. How old was David Attenborough when he made A Life on Our Planet _____ 【原文】 At the age of 94, he made one of his best documentaries—A Life on Our Planet. 真题解析—2024 82. How old was David Attenborough when he made A Life on Our Planet _____ 【解析】根据第一段第三句“At the age of 94, he made one of his best documentaries—A Life on Our Planet.”可得出正确答案。 He was 94 years old. 真题解析—2024 83. What strikes David Attenborough most when he looks back _____ 【原文】 Looking back, Attenborough says what strikes (震撼) him most is that wild animals are becoming harder to find. 真题解析—2024 83. What strikes David Attenborough most when he looks back _____ 【解析】根据第二段第一句“Looking back, Attenborough says what strikes him most is that wild animals are becoming harder to find.”可得出正确答案。 The situation that wild animals are becoming harder to find. 真题解析—2024 84. Why ... ...