保密★启用前 厦门外国语学校高二年级暑假学习效果检验考察 英语试题 第一部分 阅读理解(共两节,满分 50 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。 A People with fixed mindsets believe that: People with growth mindsets believe that: You have the capacity to learn and grow your skills. Skill, intelligence and talents are natural. Failure is a valuable lesson. Failure is shameful and should be avoided. People who are good at something are good because Some people are naturally good at things while they build that ability. others You are in control of your abilities. not. You are not in control of your abilities. have a desire to look smart, so tend to: have a desire to learn, so tend to: -Avoid challenges. - Embrace challenges. - Give up easily. - Persist in the face of setbacks. - See effort as fruitless or worse. -See effort as the path to mastery. - Ignore useful negative feedback. -Leam from criticism. - Feel threatened by the success of others. - Find lessons and inspiration in the success of others. As a result, they may stay at the same level As a result, they reach ever-higher levels of early and achieve less than their full potential. achievement. Change can be tough, but I've never heard anyone say it wasn't worth it. Did changing to a growth mindset solve all my problems No. But I know that I have a different life because of it -a richer one. 1. The book “mindset" is intended to _____. A. tell readers that two different mindsets lead to different results B. illustrate that people with different mindsets hold different beliefs C. help readers believe people act differently when facing challenges 第1页共18页 D. persuade people to learn to change so as to enjoy a more fruitful life 2. Generally speaking, people with fixed mindsets are mostly _____ . A. Successful B. straightforward C.intelligent D. narrow-minded 3. A person with a growth mindset is likely to say _____ . A. “If I win, I'll be somebody; if I lose, I’ll be nobody.” B. “To be good at sports, you need to be naturally gifted.” C. “Learn techniques and skills and practice them regularly, and you will always improve.” D. “You have a certain level of ability in sports and you cannot really do much to change it.” 【答案】DDC 1.【答案】D 【解析】本题属于推断题。考察理解主旨要义的能力。解题步骤:根据文章大意,“mindset”这本书介绍了 2 种思维 ——— fixed mindsets 和 growth mindsets。结合表格的最后一段,可以得知本书的写作目的是鼓 励人们树立 growth mindsets,享受更充实的人生 (a richer / fruitful life)。 2.【答案】D 【解析】本题属于细节题之推断题,综合考查获取事实性信息 和 推断能力。解题步骤:1. 确定关键词。 题干关键词 people with fixed mindsets;2. 定位原文。定位到表格的左半部分的竖列,可以得知有“fixed mindsets”的人的特征是思维固化的。故选 D。 3.【答案】C 【解析】本题属于细节推断题,考查定位原文和理解主旨要义的能力。解题步骤:1. 确定关键词。题干关 键词 people with a growth mindset;2. 定位原文。定位到表 ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~