ID: 24921503

【核心考点集训】专题06 阅读理解专项训练 七年级英语上学期外研版(2024)(原卷版+解析版)

日期:2026-01-14 科目:英语 类型:初中试卷 查看:19次 大小:5761216B 来源:二一课件通
预览图 0
解析,原卷版,2024,外研版,学期,英语
    / 让教学更有效 高效备考 | 英语学科 专题06 阅读理解专项训练 一、阅读理解 (25-26七年级上·黑龙江牡丹江·期末)When you go to middle school, you start to learn history. It’s very important for every middle school student to learn history. Here are the reasons. First, knowing about the past helps you know why things are the way they are today. History is like the key to today’s world. When you learn from the past, you will become wise, which means you won’t make more mistakes in your life. Second, history helps you think in different ways. In history classes, you learn what happened (发生) and why. You also learn to see things differently. This can help you learn history better in class. It’s also useful when you make choices (选择) and try to solve (解决) problems in life. Third, there are many great people in history. They do great things. Learning their stories can make you do great things, too. Fourth, history is interesting! It’s full of stories. Just like watching a film and reading a storybook, it’s interesting. Finding the interest in history won’t make learning it a difficult task. So, remember that learning history is useful to middle school students. It helps you get wise, make good choices, and be excellent. Also, it’s very interesting. 根据语篇内容,从每小题A、B、C三个选项中选择最佳答案。 1.What does the underlined word “wise” mean in Paragraph 2 A.宽广的 B.明智的 C.愚蠢的 2.What does the writer think of history A.Useful and fun. B.Useful but difficult. C.Difficult but interesting. 3.Which of the following is TRUE (正确的) according to the passage A.You can only learn history in class. B.Reading a storybook can make you smart. C.History helps us think differently. 4.Which of the following is the structure (结构) of the passage A. B. C. 5.What is the best title of the passage A.Why Learning History Is Important B.Who We Should Learn from in History C.How to Learn History 【答案】1.B 2.A 3.C 4.B 5.A 【导语】本文主要阐述了中学生学习历史的重要性,并且给出了四点原因。 1.词句猜测题。根据文章第二段“When you learn from the past, you will become wise, which means you won’t make more mistakes in your life.”可知,从过去吸取教训,就会少犯错,也就是变得“明智”。因此,“wise”在此意为“明智的”。故选B。 2.细节理解题。根据文章最后一段“So, remember that learning history is useful to middle school students... Also, it’s very interesting.”可知,作者认为学习历史既有用又有趣。故选A。 3.细节理解题。根据文章第三段“history helps you think in different ways”可知,历史帮助我们以不同的方式思考,选项C与此一致。故选C。 4.篇章结构题。本文首段提出观点“学习历史很重要”→ 中间四段分四点阐述理由“First... Second... Third... Fourth...”→ 末段总结重申观点。因此属于“总—分—总”结构。选项B的图示符合这一结构。故选B。 5.最佳标题题。全文围绕“中学生为什么应该学习历史”这一核心展开,详细列举了四点原因,因此“为什么学习历史很重要”是最佳标题。故选A。 (24-25七年级上·内蒙古呼和浩特·期末)We have many things to do every day. ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~