ID: 24955730

2026届高考英语专题训练 阅读板块组合练(含解析)

日期:2026-01-19 科目:英语 类型:高中试卷 查看:53次 大小:64548B 来源:二一课件通
预览图 0
2026届,高考,英语,专题,训练,阅读
    阅读板块组合练 (总分:87.5分) Group 1 阅读理解A篇+阅读七选五(说明介绍类) Ⅰ.阅读理解(共3小题;每小题2.5分,满分7.5分) (2025·安徽芜湖二模) Beautiful Dawn Redwood Forests in China The dawn redwood is a fast growing tree that loves sunshine.Adaptable to various environments,it can grow in both soil and shallow water.It can also grow in temperatures between -34℃ and 47℃.Here are some of China's best dawn redwood forests. Xuedou Mountain With a history of hundreds of years,the quiet ancient road on Xuedou Mountain in Ningbo city,east China's Zhejiang Province boasts fresh air and beautiful scenery of mountains,rocks and waterfalls.In autumn,the waterfalls,dawn redwood trees and wildflowers form a fascinating landscape. Location:Jidong town,Zhejiang Province Best viewing period:Late autumn to early winter Aixi Lake Wetland Park In winter,the dawn redwood forest in the Aixi Lake Wetland Park,Nanchang city,east China's Jiangxi Province looks like a colorful oil painting.The trees add bright colors to the cold weather and bring vitality to the city.Attracted by the unique scenery,an increasing number of tourists choose to experience the special beauty. Location:Qingshanhu district,Nanchang city,Jiangxi Province Best viewing period:Winter Xiaohe Seedling Nursery of Dawn Redwood Xiaohe in Lichuan city,central China's Hubei Province is a seedling nursery home(苗圃)to more than 5,000 dawn redwood trees,which is the largest dawn redwood tree community in the world.Late autumn is the best time to appreciate a dawn redwood garden here.The scene draws many photographers to capture the magic. Location:Zhonglu town,Lichuan city,Hubei Province Best viewing period:Late autumn 【语篇解读】 本文是一篇应用文。文章主要介绍了中国几种不同地方的水杉林,包括浙江雪窦山、江西艾溪湖湿地公园和湖北小河水杉苗圃的水杉林的特点、位置和最佳观赏期等内容。 1.What do we know about the dawn redwood A.It can bear extreme coldness. B.It needs continuous sunlight. C.It survives merely in hot climates. D.It requires deep and abundant water. A [细节理解题。根据第一段中的“Adaptable to various environments,it can grow in both soil and shallow water.It can also grow in temperatures between -34℃ and 47℃.”可知,水杉可以忍受极端寒冷。] 2.Why do more and more visitors choose to visit Aixi Lake Wetland Park A.Because of its special beauty in winter. B.Because of its location in a wetland park. C.Because of its possession of an ancient road. D.Because of its large quantity of dawn redwood. A [细节理解题。根据Aixi Lake Wetland Park部分中的“In winter,the dawn redwood forest in the Aixi Lake Wetland Park,Nanchang city,east China's Jiangxi Province looks like a colorful oil painting.The trees add bright colors to the cold weather and bring vitality to the city.Attracted by the unique scenery,an increasing number of tourists choose to experience the special beauty.”可知,越来越多的游客选择参观艾溪湖湿地公园是因为它在冬天的独特 ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~