ID: 21139302

Module 10 Unit 3 Language in use八年级英语外研版上册课时优化训练(含解析)

日期:2025-10-13 科目:英语 类型:初中试卷 查看:10次 大小:19804B 来源:二一课件通
预览图 1/2
Module,上册,解析,训练,优化,课时
  • cover
Module 10 The weather Unit 3 Language in use—八年级英语外研版上册课时优化训练 一、单选题 1.—The relations between my parents have become difficult. What should I do —You could do more jobs around the house so that they have more time for proper _____. A. instrument B. communication C. community 2.If your brother is older than you, he is your _____ brother. A. little B. younger C. elder 3.—My cousin always takes my things without asking. —_____, I think. A. It’s right B. It’s not a big deal C. It’s not a good idea 4.—Why are you so _____ —I passed the English exam this time. A. sad B. angry C. excited 5.—I want to _____ the clubs fair next month. —Me, too. Let’s go together. A. join B. attend C. catch 二、词汇互译 6.I asked my mother not to _____ (比较) me with other children. 7.She likes telling _____ (玩笑) and makes us laugh. 8.We both dislike this city, because the weather is always _____ (湿的) and cold. 9.Look at the _____ (厚的) dictionary. How can I remember all the words in it 10. _____ (尽管) Peter's mum is disabled(残疾的), he still takes pride in her. 三、阅读理解 Sun Youzhi was born in a poor family, and his father was disabled. Sun wanted to improve the situation of his family through his hard work, but he lost his left leg in an accident in the first year of college. Sun once wanted to end his life, but with the help of his family and friends, he went back to college a year after the accident and finished his college. After leaving college, Sun decided to travel alone. He went to Hei Longjiang and Xinjiang. In Xinjiang, he met a disabled bike-riding athlete (运动员). The athlete told him to try cycling (自行车运动). Sun learned how to ride with his right leg. "I am not afraid to ride and live through cycling," said Sun. In the summer of 2016, Sun invited some online friends to ride to Mount Everest together. On July 5th, a team of over 20 riders started off from Chengdu. They had lots of difficulties, and only four people made it to Lhasa. Sun also felt uncomfortable during the way. On August 6th, three team members finally arrived at the base of Mount Everest. 11.According to Paragraph 1, Sun Youzhi _____. A. lost his right leg B. lived a hard life C. wanted to end his life 12.From Paragraph 3, we can know _____. A. bike-riding cheered Sun up B. Sun decided to be an athlete C. traveling alone was Sun's dream 13.According to the passage, we can infer(推断)that it took Sun about _____ to get to Mount Everest from Chengdu. A. a month B. 20 days C. 2 weeks 14.What can we learn from Sun Youzhi A. We should go to college. B. We should travel to Tibet by bike. C. We should face difficulties and never give up. 答案以及解析 一、单选题 1.答案:B 解析:句意: —我父母之间的关系变得很紧张, 我该怎么办 —你可以多做些家务以便他们有更多的时间进行适当的交流。instrument 仪器; communication交流; community社区。由句意可知选B。 2.答案:C 解析:句意:如果你的兄弟比你大,他就是你的哥哥。考查形容词辨析。little少的;younger年纪更小的;elder年龄 ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~