
Unit 1 New school, new beginning! Lesson 5 I like my school!—七年级英语冀教版(2024)上册课时优化训练 一、填空题 1.Here _____(be) two pencils for you. 2.I need _____(buy)a hat for my father. 3.All the _____(thing) at the store are on sale today. 4.Does your sister enjoy _____(eat) Chinese food 5.Here are some flowers for you, with our best _____(wish). 二、翻译题 6.玛丽喜欢给同学们读故事。 Mary likes to _____ _____ to the classmates. 7.我和朋友在一起玩得很高兴。 I _____ _____ with my friends. 8.我喜欢在操场上踢足球。 I like to _____ _____ on the playground. 9.我还有一些其他的彩色铅笔。 I have _____ _____ crayons. 10.—好久不见。你最近怎么样 —我很好。 —Long time no see. _____ _____ _____ _____ —Pretty good. 三、阅读理解 I live in a small town (城镇) near the Qinling Mountains. There are not many tall buildings in it. The best building is in our school. There are 300 students and 25 teachers in our school. In front of the classroom building, there is a playground. I often play basketball with my classmates in it. There is a little garden behind our school. And we can grow (种植) beautiful flowers and plant trees in the garden. Next to the garden, there is an orange orchard (果园). We can hear birds singing there. We study Chinese, English, maths and other subjects at school. Monday is the best day of the week for me, because I have both Chinese and PE. The teachers are very nice. We love our school. 11.There are _____ students in the school. 12.The writer (作者) often _____ with his classmates in the playground. 13.Where is the garden _____ 14.Why is Monday the best day of the week for the writer _____ 15.What's your favourite place in the writer's school Why _____ 16.What does the underlined word "it" refer to(指的是) in Paragraph 1 A. The school. B. The garden. C. The town. D. The orchard. 17.What is the passage mainly(主要地) about A. Some tall buildings. B. A lovely school. C. How to play basketball. D. How to plant trees. 答案以及解析 一、填空题 1.答案:are 解析:“Here is/are...”是固定句型,空后是two pencils, be动词用are。 2.答案:to buy 解析:need作实义动词,接to do。 3.答案:things 解析:由All the和are可知,应用复数形式。 4.答案:eating 解析:句意:你姐姐/妹妹喜欢吃中国菜吗 eat“吃”,enjoy doing sth.“喜欢做某事”。故填eating。 5.答案:wishes 解析:句意:这是送给你的花,致以我们最美好的祝愿。wishes“祝愿”,是一种固定用法,故填wishes。 二、翻译题 6.答案:read stories 7.答案:have fun 8.答案:play football 9.答案:some other 10.答案:How are you doing 三、阅读理解 11.答案:300 12.答案:plays basketball 13.答案:It is behind the school. 14.答案:Because the writer has both Chinese and PE. 15.答案:I like the garden best, because I like flowers and I want to grow flowers in the garden. 16.答案:C 解析:代词指代题。根据上文中的"I live in a small town(城镇) near the Qinling Mountains"可知,第一段画线的it指代的是城镇。 17.答案:B 解析:主旨大意题。通读全文可知,文章主要介绍了作者的工作。 ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~