2025届高三第七次模拟考试 英语试卷 本试卷满分150分,考试时间120分钟 第一部分听力(共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,共7.5分》 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中 选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下 一小题。每段对话仅读一遍。 1.What is the man doing A.Seeking clothing advice. B.Having an interview. C.Doing some shopping. 2.Where will the speakers go first A.The bank. B.The dry cleaner's. C.The grocer's 3.What is the man probably going to do A.Make some copies. B.Revise the document.C.Book a delivery service. 4.What will the woman probably be doing at 6:45 p.m. A.Having dinner. B.Watching a movie. C.Driving to a cinema 5.What are the speakers mainly talking about A.Seeing a friend. B.Choosing flowers. C.Buying a card. 第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、 C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将 有时间阅读各个小题,每小题5秒钟:听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。 每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题 6.What does the woman think of her old neighbors A.Messy. B.Noisy C.Kind. 7.What did the new neighbors do last weekend A.They invited the woman over. B.They came to visit the woman C.They cut the grass for the woman 听第7段材料,回答第8至10题。 8.What is the man's opinion on the storytelling course A.Challenging. B.Inspiring. C.Boring. 9.What is the relationship between the speakers A.Teacher and student. B.Classmates. C.Workmates2025 届高三第七次模拟考试 英语试卷参考答案与解析 第一部分 1-5 ACBAC 6-10 BABCB 11-15 ABCCA 16-20 CCBAC 第二部分 21-23 DAB 24-27 DDCB 28-31 ACBD 32-35 ACBC 36-40 DBCFG 第三部分 41-45 BABDA 46-50 CACBA 51-55 DDCDB 【语法填空】 56. but 57. originated 58. as 59. an 60. recognition 61. legendary 62. be seen 63. Unlike 64. symbolizing 65. what 【答案解析】 第二部分 阅读 A 21. D。从第二段最后一句可知 D 正确。 22. A。从第四段最后一句可知 A 正确;B 未提及;C 不是自己提交;D 错误, 应该是提前四小时。 23. B。从最后一段可知,B 正确。A、C、D 均为错误理解。 B 24. D 细节理解题。 根据原文第二段 Susan provided what comfort she could through the night, but by sunrise, the elderly woman had died.The episode both haunted and motivated Susan.(苏珊整夜尽力提供安慰,但到了日出时,那位老妇 人还是去世了。这一事件既困扰着苏珊,也激励了她。)可知,苏珊成为医生的 原因是她家乡缺乏医疗资源,导致她目睹了一个生命的消逝。故选 D 项。 25. D 推理判断题。根据原文第三段 It was 1886,and the Victorian age held stiff against the progress of women.(那是 1886 年,维多利亚时代对女性的进步有了 强烈的抵制。)可以推断,苏珊在大学生活中遇到了困难,因为当时的社会环境 对女性并不友好。故选 D 项。 26. C 推理判断题。根据第四段中的 Susan worked long hours at her office but also braved the wind and snow,walking miles to make house calls.Her work was more than as a physician.She often acted as lawyer,accountant,counselor and even priest (牧师) as she helped the Omahas navigate ... ...