2025年中考英语冲刺模拟试卷(辽宁地区) (满分90分) 一.阅读理解(共20小题,每小题2分,共40分) 第一节 阅读下面材料,从每题所给的A,B,C,D四个选项中选出最佳选项。 (2025·辽宁省抚顺市·模拟题) A Bring us home,in the name of love! Do you want to have a pet for free?Cute animals are available for adoption (收养) at Sunlight Animal Shelter (庇护所) now! If you want to have one,you need to: √ love and care about animals. √have time to play with and take care of them √be able to afford their daily cost (food,toy and vaccine). √ bring them home and never give them up Hector Gender:male Age:3 Breed:bull dog Favorite activity:car rides Be like:energetic and smart Flufy Gender:female Age:5 Breed:American short hair cat Favorite toy:yam balls Be like:quiet and friendly to kids Time and place: Oct 1st~ Oct 31st Every Saturday at Sunlight Animal Shelter at Wanda Plaza in Xinfu,Fushun. Contact us:Follow us on Wechat.Join the group chat if you want to adopt other pets. 1.If you want to adopt a pet from Sunlight Animal Shelter,you should: _____ A. Love and care about animals. B. Be able to drive to take the dog out. C. Have kids to play with the cat. D. By busy with work and have no time for anything else. 2.What do we know about Hector according to the text? _____ A. He is an American short hair cat. B. He likes playing with yarn balls. C. He enjoys car rides. D. He is smart and friendly to kids. 3.Which one is NOT true according to the text? _____ A. People can adopt other pets from this shelter. B. You can come to the shelter for adoption on any Saturday in October. C. Fluffy the cat is a good choice for the families with kids. D. It cost a lot of money to adopt a pet from this shelter. 4.What's the type of the text? _____ A. A report. B. An advertisement. C. News. D. A letter. 【答案】A、C、D、B 【解析】(1)细节理解题。根据love and care about animals.(喜爱并且关心动物。)可知如果你想领养一只猫,你需要喜爱并且关心动物。故选A。 (2)细节理解题。根据Favorite activity:car rides(最喜欢的活动:游车河)可知Hector喜欢游车河。故选C。 (3)细节理解题。根据Do you want to have a pet for free?Cute animals are available for adoption (收养) at Sunlight Animal Shelter (庇护所) now!(你想免费拥有一只宠物吗?阳光动物收容所现在有可爱的动物供你领养!)可知在阳光动物收容所可以免费领养动物。故选D。 (4)推理判断题。根据Do you want to have a pet for free?Cute animals are available for adoption (收养) at Sunlight Animal Shelter (庇护所) now!(你想免费拥有一只宠物吗?阳光动物收容所现在有可爱的动物供你领养!)可知这是一篇关于免费领养动物的广告。故选B。 本文是一篇关于免费领养动物的广告。 通读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。 (2025·辽宁省抚顺市·模拟题) B One night in winter,a bear came into the city of Vancouver in Canada.It went around the streets and found some food in the trash bins(垃圾箱) and started eating.In the morning,someone saw the bear a ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~