任务型阅读回答问题17篇 解析版 人与动物 Passage 1 A neighborhood (社区) is a place where people live, work and have fun. It has many places, like a school, a hospital, a park and so on. I’d like to tell you my favorite place around the neighborhood. Here, my favorite place is a café (咖啡馆). It’s a home for homeless cats. Three university students set it up and name it The Love Cats’ Cafe. The Love Cats’ Cafe is open from 9 a.m. to 10 p.m. every day. The cafe is very clean and tidy. There, people can drink coffee, read books and have fun with the cats for only 16 yuan. With the money, they can look after and save more homeless cats. If you want to go there, just walk along Haiyun Road until you get to the second crossing. You can see it near the Sanxia Bank. 1.Is the cafe for homeless dogs 2.How long is the cafe open every day 3.How can Lingling get to the Love Cats` Cafe 4.What’s your favorite place in your neighborhood And why 【答案】1.No, it isn’t. It’s a home for homeless cats. 2.It is open for 13 hours every day. 3.She can walk along Haiyun Road until she gets to the second crossing and she can see it near the Sanxia Bank. 4.My favorite place in my neighborhood is the park. Because I can take a walk and enjoy the beautiful scenery there.(开放性问题,答案不唯一,合理即可) 【导语】本文体裁是记叙文。主要讲述了作者所在社区里自己最喜欢的地方———一家名为“爱猫咖啡馆”。 1.根据“Here, my favorite place is a café (咖啡馆). It’s a home for homeless cats.”可知,这个咖啡馆是为无家可归的猫设立的,不是为无家可归的狗。故填No, it isn’t. It’s a home for homeless cats. 2.根据“The Love Cats’ Cafe is open from 9 a.m. to 10 p.m. every day.”可知,咖啡馆每天从上午9点营业到晚上10点,总共营业13个小时,故填It is open for 13 hours every day. 3.根据“If you want to go there, just walk along Haiyun Road until you get to the second crossing. You can see it near the Sanxia Bank.”可知,玲玲可以沿着海云路走,直到到达第二个十字路口,在三峡银行附近就能看到它。故填She can walk along Haiyun Road until she gets to the second crossing and she can see it near the Sanxia Bank. 4.开放性问题,答案不唯一。例如:根据“My favorite place in my neighborhood is the park because I can take a walk and enjoy the beautiful scenery there.”可知,我最喜欢社区里的公园,因为我可以在那里散步并欣赏美丽的风景。故填My favorite place in my neighborhood is the park. Because I can take a walk and enjoy the beautiful scenery there. Passage 2 阅读下面短文,根据短文内容,完成下列各题。 Whales are the biggest animals in the world. They are quiet and friendly. They live happily in the sea. But some countries kill whales. Japan is one of them. Japan is a small country. Many people go fishing in Japan. Some schools even cook whale meat for students. Whales are important to the sea. They swim up and down. They bring up things for other sea animals and plants to eat. Many animals and plants live on them. When whales die (死亡), small animals can eat them for about one hundred ye ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~