参考答案      Unit 1 SCIENCE AND SCIENTISTS Period One Reading and Thinking— Comprehension 【课前自主探究】 Task 1: Text Structure Analysing 1.severe 2.frustrated 3.contradictory 4.infection 5.subscribed 6.proof/evidence 7.suspected 8.to blame 9.substantial 10.transformed Task 2: Fast Reading how John Snow solved the problem of cholera Task 3: Careful Reading 1—4 BDDC Task 4: Micro-writing 1.frustrated 2.for 3.was caused 4.proof 5.marking 6.where 7.to blame 8.removed 9.Fortunately 10.the LE▲RN 导学案 参考答案    Unit 1 SCIENCE AND SCIENTISTS Period One Reading and Thinking—Comprehension Ⅰ.1. 使感染,影响 2.一家人;家庭 3.怀疑 4.处理 5.订购,订阅 Ⅱ.1.frustrated 2.severe 3.multiple 4.contradictory 5.intervention 6.raw 7.transformed 8.substantial Ⅲ.1.was contradictory to 2.is suspected of 3.attended to 4.In time 5.As a result of 6.is to blame for 7.die of 8.With/Through tireless efforts Ⅳ.【文章大意】 本文是一篇记叙文。2023年诺贝尔生理学或医学奖揭晓———两位mRNA领域先驱卡里科和韦斯曼获奖。本文主要介绍了他们的研究历程。 1.D 主旨大意题。根据第二段中的“mRNA is a special molecule (分子) which carries instructions that tell cells what proteins to make. Proteins are one of the building blocks of life. They’re involved in almost every process in living things, from fighting diseases to building muscles to helping our bodies work. Karikó was excited about the idea that mRNA could be used to help the body fight many different diseases.”可知,关于mRNA,第二段主要谈到了其研究价值。故选D项。 2.A 细节理解题。根据第四段中的“Karikó got to know another UPenn scientist, Drew Weissman in the late 1990s while photocopying research papers.”可知,卡里科与韦斯曼的相遇是偶然的。故选A项。 3.C 细节理解题。根据最后一段中的“One of the biggest problems in using mRNA as a medicine was that the human body saw mRNA as an enemy and fought it off. Together, they came up with an approach to treating mRNA.In 2005, they published their key discovery: mRNA could be changed and delivered effectively into the body to activate (激活) the body’s protective immune system.”可知,这两位科学家的科学突破在于他们通过处理mRNA使得人体接受mRNA。故选C项。 4.D 推理判断题。通读全文,尤其是根据文章第三段中的“Karikó had trouble getting money for her research. She even got a pay cut from the school. What was worse, at this time, she suffered from cancer. But she stuck at it.”可知,从卡里科的故事中我们能学到:成功源于持久的探索欲望。故选D项。 Ⅴ.【文章大意】 本文是一篇说明文。文章向我们描述了优秀的科学家的性格特点。 1.C 上文“The Free Dictionary defines a scientist as a person having professional knowledge on one or more sciences, especially natural science or physical science.”讲字典对科学家这一名词的解释和理解,C项“它还将科学家定义为使用科学方法的人。”承接上文。故选C项。 2.B 设空处位于段首,应是本段的中心句,根据本段小标题“Curiosity.”可知,本段主要讲述科学家需要有好奇心,B项“An excellent scientist must be very curious about things.(一个优 ... ... 
 ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~