/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科 Unit 1 Look it up 单元检测 (沈阳专用) 温馨提示: 本试卷共分第Ⅰ卷和第Ⅱ卷两部分,第Ⅰ卷为选择题;第Ⅱ卷为非选择题;满分为90分,考试时间为90分钟。 第一部分选择题(共50分) 一、阅读理解(分二节,共20小题;每小题2分,满分40分) 第一节:阅读下列短文,然后根据其内容从A、B、C、D中选出最佳选项。 A Strange Plants and Animals Can a tree laugh When it comes to laughing, this tree is really funny. This is because the fruit of this tree has a hole in it. If the wind blows, this amazing tree will “laugh”. When people first hear it laughing, they are usually quite surprised and begin to laugh along with the tree. It grows in the middle of Africa. Can a fossil be alive Look at this plant. It grows in the southwest of Africa. Like most plants, it has roots. But it has only two leaves and a stem(茎).Its two leaves continue to grow for its whole life. Does it look old Not really. Actually this plant can live as long as fifteen hundred years, so people call it “living fossil". Can a fish fly A fish can fly Most people don't think so. But look at this fish. It looks like a bird with its large wings(翅膀).It can jump and fly out of the water, and flap(拍打)its wings up to 70 times a second to stay away from dangerous animals. You can see a flying fish all over the world. Can't birds fly Of course, birds can fly except Kiwis. Kiwis are birds, but they can't fly. Kiwis can be as big as chickens. Like all birds, they lay eggs - big eggs. People call them Kiwis because they made the sound: kee-wee. Kiwis live in New Zealand and are national animals of the country. 1.What can we see in the middle of Africa A. A plant that can sing. B. A plant that can dance. C. A tree that can laugh. D. A tree that can live a long life. 2.The flying fish will fly out of the water when _____. A. it wants to breathe B. it meets dangerous animals C. the water is too dirty D. it is hungry 3.We cannot learn _____from the passage. A. the reason why the tree can laugh B. what the living fossil looks like C. how fast a flying fish can flap its wings D. the reason why Kiwis cannot fly 4.We can find this passage from an encyclopaedia of_____. A. Nature B. Science C. Culture D. History 【答案】CBDA 【解析】本文介绍一棵会笑的树,活化石植物,会飞的鱼和不会飞的鸟以及他们的特点。 1.C细节理解题。根据第一个段落描述,非洲中部有一种树,其果实有洞,风吹时会发出 “笑声”,被称为 “会笑的树”。选项 C 与原文内容一致。其他选项中,A(会唱歌的植物)、B(会跳舞的植物)、D(寿命长的树)均未在该段落提及。 2. B第三个段落指出,飞鱼拍打翅膀(每秒 70 次)是为了 “stay away from dangerous animals”(躲避危险动物)。因此,当遇到危险时,飞鱼会飞出水面。选项 B 正确,其他选项(呼吸、水脏、饥饿)文中未提及。 3.D 细节理解题。A:树会笑的原因(果实有洞,风吹作响)在第一段明确说明; B:“活化石” 的外观(两根叶子、茎)在第二段描述;C:飞鱼拍打翅膀的速度(每秒 70 次)在第三段提及;D:文章仅提到几维鸟不会飞,但未解释原因,因此 D 为正确答案。 4.A 推理判断题。本文介绍自然界的一些有趣的植物 ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~