ID: 24243698

训练08(和谐自然)-2025-2026学年初中英语八年级上册最新热点时文阅读专项训练(拓展冲刺篇)

日期:2025-10-31 科目:英语 类型:初中学案 查看:44次 大小:98539B 来源:二一课件通
预览图 0
训练,最新,冲刺,拓展,专项,阅读
    2025-2026学年初中英语八年级上册最新热点时文阅读专项训练 (拓展冲刺篇) 训练08(和谐自然) A 记叙文阅读--用毛衣为企鹅撑起“救命伞” B 完形填空--园丁父亲的智慧 C 阅读还原--花的N种打开方式 D 短文填空--澳大利亚国家生物多样性DNA库 E 任务型阅读--高铁宠物托运服务启动 A A teacher from the UK left her job to make sweaters for penguins in Antarctica, and her story has become popular online. She's protecting penguins from oil spills(漏油). Many years ago, near Phillip Island in Australia, a big oil spill happened. After that, the number of baby penguins became much smaller. The oil made the penguins get sick or die. To help them, the Penguin Foundation and Phillip Island Nature Parks called on people to make sweaters for the penguins. These sweaters keep the penguins warm and stop them from eating the oil. In 2001, another big oil spill affected 438 little penguins, but most of them were saved because of these sweaters. The penguin sweater program has been going on for over 20 years. People from all over the world have sent more than 200,000 sweaters for the penguins! Some people worry that the sweaters might make the penguins too hot. But the Penguin Foundation says the sweaters are only put on the penguins for a short time, to stop them from cleaning their bodies with their beaks(鸟喙). The sweaters for the penguins must be made of wool and follow certain rules. If sweaters don't meet these rules, they will be made into toy penguins. Money from selling these toy penguins will be used to help the wildlife on Phillip Island. 1 Why did the UK teacher leave her job A. To sell sweaters online. B. To help protect the penguins. C. To travel around the world. D. To move to Phillip Island. 2 What is the purpose(目的) of the sweaters for the penguins A. To make the penguins look beautiful. B. To protect the penguins from sharks. C. To help the penguins clean their bodies. D. To keep them warm and avoid taking in oil. 3 What happens to the sweaters that do not meet the rules for penguins A. They are used for toy penguins. B. They are thrown into the sea. C. They are given to other animals. D. They are sold to homeless children. 4 What can we infer from the passage A. All the sweaters sent by people are put on real penguins. B. The teacher from the UK started the penguin sweater program. C. The penguin sweater program is meaningful and has got great support. D. The money from selling toy penguins is only used for saving wild penguins. 5 Which of the following can be the best title for the passage A.A UK Teacher Helps Penguins in Antarctica B. The Penguin Foundation and Phillip Island Nature Parks C. Making Sweaters to Help Penguins from Oil Spills D. Antarctica Penguins Are in Trouble Because of Oil Spills 答案: 1~5 BDACC 解析: 1细节理解题。根据She's protecting penguins from oil spills(漏油).可知,这位英国老师辞职是为了保护企鹅,免受石油泄漏的危害。 2细节理解题。根据These sweaters keep the penguins warm and stop them from eating the oil.可知,给企鹅织毛衣的目的是保暖并 ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~