ID: 24243700

训练11(个人规划)-2025-2026学年初中英语八年级上册最新热点时文阅读专项训练(主题提升篇)

日期:2025-10-31 科目:英语 类型:初中学案 查看:42次 大小:101859B 来源:二一课件通
预览图 0
训练,最新,提升,主题,专项,阅读
    2025-2026学年初中英语八年级上册最新热点时文阅读专项训练 (主题提升篇) 训练11(个人规划) A 应用文阅读--儿童职业启蒙夏令营 B 记叙文阅读--三亚自由潜水教练的自我修炼 C 完形填空--从拖延到自律的成长之路 D 说明文阅读--职业教育,点亮青春新航道 E 短文填空--步步见心性--“我”的围棋之路 A Kids' Career Discovery Camp-Where Dreams Come True! Does your child wonder what it's like to be a doctor, teacher, or scientist Kids' Career(职业)Discovery Camp is a perfect place for kids aged 6-12! In our colourful mini-city, children can try out exciting jobs, learn through play, and discover new interests. Why Choose Us ◆Hands-on Role-Playing: ●Dress up as a doctor, teacher, police officer, engineer... ●Use real tools (kid-friendly, of course!) in safe, themed areas. ◆Learn Important Skills: ●Build confidence and learn to work with others. ●Solve fun problems while “working” in cool jobs. ◆Safe & Super Fun: ●Kind teachers guide every activity. ●Bright, clean, and child-friendly environment. Camp Information First Week: July 10-14 Second Week: July 17-21 Time: 9:00 AM-3:00 PM (Lunch & snacks included!) Cost: $199/week (Save 10% if you sign up (报名) before June 1!) Don't wait-spaces fill quickly! Call 555-1234 or visit www. today! Let your children discover their future! 1 What can't kids do at the camp A. Use real adult-sized tools. B. Dress up for different jobs. C. Enjoy food during the day. D. Learn to solve problems. 2 Dave plans to attend two weeks of the camp. How much should he pay if he signs up on May 25th A.$179.1.-B.$199.-C.$218.9.-D.$358.2. 3 What can parents do to sign up for their children A. Visit the camp in person. B. Send a letter to the camp. C. Write an email to the camp. D. Make a phone call to the camp. 4 What's the purpose (目的) of the camp A. To teach kids how to make friends. B. To help children explore different jobs. C. To prepare kids for their high school exams. D. To let kids experience the difficulties in different jobs. 答案: 1~4 ADDB 解析 1细节理解题。根据Use real tools (kid-friendly, of course!) in safe, themed areas.可知,孩子们能用适合儿童的真实工具,而不是成人尺寸的工具,A选项与原文矛盾。 2数字运算题。根据Cost: $199/week (Save 10% if you sign up (报名) before June 1!)可知,在6月1日前报名,可享受10%折扣。单周费用为$199,折后单周为$199x 0.9=$179.1,两周总费用为$179. 1x2=$358.2. 【阅读微技能】 数字信息处理。从文本中提取价格、时间、数量等数字信息,结合题目条件(如折扣、倍数、加减关系)进行逻辑运算,常见于涉及费用、时间安排的题目。要求学生快速锁定文本中与数字相关的关键词(如日期、货币符号、百分比等),明确数字所对应的具体概念(如折扣、时长、数量等),再根据题目要求,对数字信息进行加减乘除、比例换算等处理。 3细节理解题。根据Call 555-1234 or visit www. today!可知,可拨打555-1234或访问网站报名。 4主旨大意题。根据In our colourful mini-city, children can try out exciting jobs, learn through play, and discover new interests.可知,该夏令营是帮助孩子探索不同职业。 B Mr Mao is working as a free diving instructor(自由潜水教练) in Sanya, Hain ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~