ID: 24358837

【单元考点培优】Module 7 Great books 专题13 任务型阅读(含答案解析)-2025-2026学年九年级英语上册单元复习考点培优外研版

日期:2025-11-13 科目:英语 类型:初中试卷 查看:17次 大小:98015B 来源:二一课件通
预览图 1/5
考点,培优,单元,答案,复习,上册
  • cover
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科 / 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科 2025-2026学年九年级英语上册单元复习考点培优外研版 Module 7 Great books 专题13 任务型阅读 学校:_____姓名:_____班级:_____考号:_____ 阅读下面短文,并完成下面各题。 Dennis looked at his grandpa’s bookshelves. There were a lot of books on them, some yellowing with age. “Have you read all of these ” Dennis asked his grandpa. Grandpa smiled, since he always heard this question. “Most of them, yes. There may be a few here and there that I have overlooked (忽略).” “What are all of them about ” “Oh, there are a lot of kinds of books.” Grandpa pointed to the wall near the window. “Those ones there are reference books (工具书). You could learn things about fixing (修理) houses or identifying (识别) birds. I like to know a lot of things about nature and how to do things.” Then Grandpa pointed to the left wall, “These ones are all science fiction (科幻小说) books, including a few I wrote.” “You wrote books ” Dennis was surprised. He knew Grandpa read a lot, but writing too Dennis then turned to the right wall. “What are these ones ” “Fantasy books,” Grandpa answered. “Isn’t that almost the same as science fiction, since they’re both make-believe ” “Not really, because science fiction is true to life; it’s something that could happen someday. Fantasy on the other hand, is all make-believe, which will never and has never been true. It’s great fun to read, though.” “Can I read one of them ” Grandpa smiled and picked one. “I thought you’d ask, so I had already chosen one before you came. And you can read more if you take care of it.” Dennis took the book from Grandpa’s hands. “I’ll start it right now,” he said, but his stomach growled (发轰隆声). “Or maybe I can start after lunch.” They both laughed. 根据短文内容完成下面小题,每空1个单词。 1.We can learn from the first paragraph that some of Grandpa’s books looked . 2.From books we can find information about animals. 3.Dennis was surprised that Grandpa books. 4.Dennis would after lunch. 5.What benefits (好处) do you think reading can do to people 阅读下面短文,简略回答问题。 Some people say that today reading is not as important as it was. That’s because these days we have photographs, films, radio, and television. Why read a description of something when you can look at a photograph Why read a novel when we can see a film Why read a newspaper when the latest news is brought to us every hour on the radio and TV Photography is certainly a wonderful invention. Photographs can give a very clear idea of places and of people that we have never seen. An encyclopedia (百科全书), for example, is always better when it has good pictures. But we also need words to explain the photographs. A photograph of an elephant may give us a very good idea of what an elephant looks like, but it tells us nothing about the different sorts of elephants there are and where they are found, their exact (精确的) size an ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~