(
课件网) 语境18 人与环境 语境18 人与环境 Ⅰ.阅读理解 A Enthusiastic travelers may have already heard of “regenerative tourism” along with the idea of sustainability(持续性). Whenever we travel-no matter where or how-we are leaving an impact on the environment and the world surrounding us. While sustainable tourism takes positive steps toward limiting that footprint in order for us to protect environments for future generations, regenerative tourism takes this idea one step further. Regenerative tourism means “the idea that tourists should leave a place in better condition than it was before”. For example, when visiting a garden, each person plants a tree to further build the environment instead of leaving no trace(痕迹). In a way, regenerative tourism involves travelers to be active in their acts of sustainability. Another great example of this is any act of clean-up. This is especially popular on major beaches and in parks where there’s always rubbish to pick up and waste to remove. While travelers certainly don’t need to join in a community clean-up while on vacation (unless they want to), the idea of being involved is very much the same. Joining in regenerative tourism has personal and environmental benefits. Jeffrey Skibins, an associate professor in entertainment and park management, says, “Many tourists report feelings of deep personal satisfaction and a stronger connection to nature. Additionally, conservation behaviors enable tourists to develop life-long learning around these issues and continue these behaviors at home.” Regenerative means “to renew and revive”, which is exactly what many travelers are doing to help environments recover. Depending on where one plans to travel, there might be more ways to help than originally realized. By further encouraging damaged environments to be renewed through travel rather than being negatively impacted, we can slowly help to rebuild the world’s most beautiful landscapes. 【文章大意】 本文是一篇说明文。文章介绍了一种新的旅游形式———再生旅游。 1. What is the aim of regenerative tourism? A. To further improve the environment. B. To limit the footprint of human beings. C. To keep a place in its original condition. D. To dramatically promote global economy. 解析:细节理解题。根据第一段中的“While sustainable tourism takes positive steps toward limiting that footprint in order for us to protect environments for future generations, regenerative tourism takes this idea one step further.(虽然可持续旅游采取了积极措施来限制这种足迹,以便我们为子孙后代保护环境,但再生旅游将这一想法更进一步。)”可知,再生旅游的目的是进一步改善环境。故选A项。 答案:A 2. What does Paragraph 3 mainly talk about? A. Designing a bright future for our life. B. Taking part in a community clean-up. C. Renewing our ideas about environments. D. Getting active in the acts of sustainability. 解析:段落大意题。根据第三段中的“In a way, regene ... ...