ID: 24433353

Unit 3 On the move Period Three Developing ideas 课件(共55张)+学案(含答案)+练习(含答案)

日期:2025-11-16 科目:英语 类型:高中课件 查看:32次 大小:5318724B 来源:二一课件通
预览图 0
答案,Unit,学案,55张,课件,ideas
    Period Three Developing ideas 【课前自主探究】 Task One Fast Reading 1.how his lungs work 2.came across 3.stress and anxiety 4.save gorillas Task Two Careful Reading 1—4 CDBD Task Three Micro-writing 1.to share 2.with 3.being 4.that 5.won 6.an 7.anxiety 8.has disappeared 9.remaining 10.helping 【语言知识梳理】 词汇点睛 1.(3)to brighten (4)powerful (5)powerless (6)do everything in our power to help you 2.(2)in turn (3)it was my turn to do (4)took turns to take/in taking care of;took care of;by turns/in turn 3.(3)dying to know (4)dying out (5)died away (6)died down 4.(3)to take (4)inspiring speech;were inspired to make greater efforts;inspiration 5.(2)persuasion (3)persuade myself to keep/into keeping smiling 句型透视 (2)stolen (3)used (4)marked;fallingPeriod Three Developing ideas Ⅰ.1.ideal 2.available 3.interpret 4.monitor 5.champion 6.master 7.display 8.ache Ⅱ.1.response 2.sweaty 3.balanced 4.adjustable 5.powerful 6.interacting 7.ultimately 8.tension 9.to follow 10.to involve 11.has disappeared 12.Skipping Ⅲ.1.around the corner 2.dying out 3.by the end of 4.kept track of 5.to get in touch with 6.in turn Ⅳ.1.(being) a photographer 2.written by foreign friends 3.By the end of; had received offers 4.As he adapted himself to 5.Before I knew it Ⅴ.A 【文章大意】 本文是一篇记叙文。文章讲述了作者从马拉松比赛的最后一名参赛者身上获得启发的故事。 1.C 词义猜测题。根据文章第二段中的“Her legs were so crippled and bent that it seemed impossible for her to walk, let alone run a marathon.”可知,她的腿又跛又弯,似乎连路都走不了。由此可推知,她的腿有“残疾”;cripple意为“使残废;使成为瘸子”,与C项同义。故选C项。 2.D 推理判断题。根据文章第二段“I knew we were already watching our ‘last runner’. Her feet turned in, yet her left knee was turned out. Her legs were so crippled and bent that it seemed impossible for her to walk, let alone run a marathon.”以及第四段“Finally she was the only runner left in sight. I sat on the edge of my seat and watched with respect and amazement as she pushed forward with strong determination through the last miles. When the finish line came into sight, the cheering crowds had long gone home. Yet she didn’t give up and crossed the line.”可知,这个女人腿有残疾,甚至赛场上只剩下她一个人,她也没有放弃,而是坚定地走完了最后几英里。由此可推知,她是一个意志坚定且十分可敬的人。故选D项。 3.D 推理判断题。根据文章最后一段“I don’t know this woman’s name, but that day she became a part of my life—a part I often depend on. For her, it wasn’t about beating the other runners or winning a prize. It was about finishing what she had set out to do. When I think things are too difficult or I get those ‘I-just-can’t-do-it’, I think of the last runner. Then I realize how easy the task before me really is.”可知,对于这个女人来说,参加比赛不是为了打败其他选手或赢得奖品,而是要坚持到底,完成已经开始要做的事。作者正是从她身上学到了这种精神。故选D项。 4.A 主旨大意题。根据文章内容可知,文章主要讲述了作者从 ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~