中小学教育资源及组卷应用平台 Passage 1 When you wake up in the middle of the night with a nightmare(噩梦), you must be very scared. Don’t be in fear because it’s just a bad dream. Well, maybe you’ve gotten a chance to relax, because nightmares might actually be good for you. According to New York Magazine, bad dreams can improve your mental(心理的) health. Most nightmares come from real-life worries, such as an upcoming exam, or terrible things you’ve seen. To reduce these worries, the brain turns the dream into a story in the form of a bad dream. So a bad dream can keep you away from anxieties(忧虑), and turn something you’re worried about now into a memory. The result is that when you wake up you’re able to move forward and face the future. A study in The Atlantic Magazine, showed similar results. In a survey of more than 700 French students taking a medical school entrance exam, over 60 percent had bad dreams about the test the night before. These included not finishing on time, leaving a question blank , or being late. Those who reported dreams about the exam, even bad ones, did better on it than those who didn’t. It shows that nightmares can actually help us prepare for the future. So, the next time you wake up at night after a bad dream, it may be the brain is putting your fears behind you and readying you for the future. Although a nightmare may make you afraid for a short time, it may help you get out of the bad things. We should try to accept our nightmares rather than allow them to keep us awake. After all, lack of sleep causes more problems than dreaming. ( )1. A bad dream may be _____ to your mental health. A. helpful B. fearful C. hopeful D. harmful ( )2. Nightmares can turn your worries into _____. A. anxieties B. dreams C. memories D. problems ( )3. The last sentence of the passage tells us that _____. A. we must get enough sleep. B. we can’t solve problems about nightmares. C. we need not worry too much about dreaming. D. we should stay away from nightmares. ( )4. Which of the following is True A bad dream is from fear. B. Nightmares are actually good for you. C. The brain can keep you away from worries. D. Students who had dreams did better in the exam. ( )5. The best title of this passage is _____. Nightmares Come From Worries B. Treat Nightmares Correctly C. Accept Your Nightmares D. Keep Away From Nightmares 【答 案】1~5 ACCDB 【解 析】 1. A 细节理解题。短文第2段第1句提到噩梦能够改善你的心理健康,由此说明噩梦可能对心理健康有益。故选A。 2. C 信息提示题。短文第2段第4句提到噩梦能让你远离忧虑,将你所担心的事变成回忆,由此可知噩梦能把你的忧虑变成回忆。故选C。 3. C 分析理解题。短文最后1句意为:毕竟,睡眠不足引发的问题要比做梦严重多了。由此说明做梦并不是严重的问题,所以我们不必太担心做梦。故选C。 4. D 事实细节题。根据短文第3段最后2句可知,做了梦的学生比那些没有做梦的在考试中发挥更出色,由此说明做了梦的学生在考试中表现得更好,所以D项说法正确。故选D。 5. B 主旨大意题。本文说明了噩梦虽然可怕,但是重点谈的是噩梦的起因和好处,并 ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~