中小学教育资源及组卷应用平台 Passage 1 In the world, there are many unsolved mysteries. Here is the list of some. Stonehenge In a field near the town of Salisbury, England, stands a circle of huge stones. The huge stones have stood there for about 5,000 years. It receives lots of visitors every year. No one knows what it was built for and how the ancestors(祖先) moved the huge stones without any modern machines. Pyramid The pyramids of Egypt are the tombs where ancient Egyptians buried the kings and the queens. Most of them were built more than 4000 years ago. How were the huge pyramids set up Someone says the pyramids were what aliens built out on the earth. What is the truth No one can explain. The Bermuda Triangle The Bermuda Triangle lies in the north Atlantic, the Sargasso Sea by Bermuda, Britain. It is also known as the Devil’s(魔鬼的) Triangle. Why According to the records, some planes completely lost when they flew over it. Some ships passing by also disappeared without any reason. UFO In 1896, people first got sighting(目睹) of UFOs in the United States. They saw three bright red egg-shaped and circular objects(圆形物体) flying in the sky. Some people think the so-called UFO is just a bird, a plane, a balloon or even a plastic bag. ( )1. What’s the main magic of Stonehenge ①It’s in a field. ②They have many huge stones. ③They have a long history. ④The reason why it was built. ⑤How ancestors moved giant stones. ⑥It attracts many tourists. A. ①②③④ B. ①③④⑤ C. ②③④⑤ D. ②④⑤⑥ ( )2. What do people wonder about pyramids A. Why are they tombs B. How were they built C. They’re ancient buildings. D. They were built by aliens. ( )3. What causes death to people according to the passage A. Stonehenge. B. Pyramid. C. The Bermuda Triangle. D. UFO. ( )4. According to the last paragraph, we can infer that UFOs are _____ and unknown objects that can be seen by humans in the sky or on Earth. A. specialg B. terrible C. magical D. strange ( )5. Where can we read the passage A. A science book. B. A travel guide. C. A news website. D. A five magazine. 【答 案】1~5 CBCDA 【解 析】 1. C 信息提示题 根据第1个图表可知,巨石阵的神奇之处在于有许多巨石,有着悠久的历史,建造它的原因以及祖先是如何移动巨石的。故选C。 2. B 信息提示题 根据第2个图表中的第3句How were the huge pyramids set up 可知,人们对金字塔有好奇在于巨大的金字塔是如何建造的?故选B。 3. C 细节理解题 根据第3个图表中的最后一句Some ships passing by also disappeared without any reason.可知,一些经过百慕大三角的船只无故失踪,所以百慕大三角导致人员死亡。故选C。 4. D 推理判断题 根据最后一段可知,1896年,人们首次看到的三个不明飞行物像鲜红的蛋形和圆形物体在天空中飞行。有些人认为它们只是一只鸟、一架飞机、一个气球,甚至是一个塑料袋。由此能推断出UFOs是人类在空中或地球上看到的不明的奇怪的物体。故选D。 5. A 文章出处题 本文第1句In the world, there are many unsolved mysteries.就告诉我们世界上有许多未解之谜,然后介绍了巨石阵、金字塔、百慕大三角洲和不明飞行物。这些未解之谜都需要科学家的探索研究和解谜 ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~