ID: 24744178

专题二 阅读七选五 第四讲 习题讲评 阅读七选五”习题讲评课(三)课件(共21张)+练习(含答案)2026届高中英语二轮专题复习

日期:2025-12-21 科目:英语 类型:高中课件 查看:54次 大小:425196B 来源:二一课件通
预览图 0
专题,阅读,七选,习题,讲评,二轮
    “阅读七选五”习题讲评课(三) (共2篇,限时20分钟;满分25分,每小题2.5分)         Passage 1 (2025·南昌一模) If you've been feeling a little pale and dried out, imagine how your houseplants feel in winter.While the sun streams in through windows all summer long, during winter it's all shadows and drafts.__1__.Here are the four ways you can make them happier. Adjust the light.It's not only that the sunlight is lower in the sky — it's also available for fewer hours in the day.To guarantee your plants are getting enough light, you can try moving them closer to southern facing windows.__2__.Plant lights can ensure that your plant gets enough light where it needs it. Slow down the watering.I know that watering feels like the way in which we give plants love, but it is also the way in which we drown them.Too much water results in root rot.Ideally you want to water only so much that the soil is damp, but not wet, when you stick your finger in a few inches down.__3__. Dust your leaves.If you love your plants, you'll tend to their leaves by dusting them.Plants absorb nutrients from the air through their leaves.__4__.In this case, spray them with water and wipe them with a cloth.If you're seeing leaf issues, such as all the leaves dropping, that can be a sign of over or under watering. __5__.Your plants enjoy the same conditions as you do.They don't enjoy hot or cold air, as either will dry them out.Each houseplant has specific needs, whether full sun, partial sun, partial shade or full shade, and you should keep their needs in mind when providing sun exposure through the day. A.Avoid unfavorable factors B.Create a welcoming environment C.And their “tiny holes” can get blocked by dust D.It should have time to dry out in between watering E.As a result, your plants may be looking a little dull F.But ultimately you may need some man made assistance G.You should be careful about watering the root, as it requires more water |有练有评·练后悟道| ?理清文脉很重要 “总—分”结构 本文是一篇说明文。为了解决冬季室内植物因光照、气流等因素状态不佳的问题,文章从光照、浇水、叶片清洁和环境营造四个方面介绍了植物养护的相关事项。 ?谨防解题“错连环” 第1题因受文章宏观主旨(提供解决方案)的干扰,很容易错选A项(Avoid unfavorable factors)或B项(Create a welcoming environment)这类概括性或建议性选项,属于提前选了“对策”选项而导致连环错。 本题可利用上下文的因果关系解题。空前描述冬季阳光不足、多阴影和气流的环境,空后引出让植物更健康的方法。E项“As a result, your plants may be looking a little dull”中“As a result”明确体现因果逻辑,承接上文“冬季不利环境”,说明其导致植物状态不佳的结果,自然引出下文的解决办法,上下文存在典型的因果关系。         Passage 2 (2025·济南二模) We all know that first impressions are important and that they are lasting.That's why we work hard to make great first impressions.__6__ First impressions might overshadow your abilities.When you are hired in an organization, a set of inferences are made about you.Making inferences is human natu ... ...

    ~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~