长春市实验中学2025-2026学年上学期第三学程考试高三英语试卷 第一部分:听力 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话读两遍。 1. What is the woman good at A. Taking pictures. B. Playing football. C. Playing the guitar. 【答案】A 【原文】M: I have a guitar lesson after school, so I won’t be able to play football today. W: I wish I could play an instrument, but I found it too difficult. M: But many of your photos have been published in the school journal. 2. What was the man’s problem with his old neighbors A. They never greeted him. B. Their dog was troublesome. C. They often disturbed him late at night. 【答案】C 【原文】W: How are your new neighbors M: I don’t know really. They have a huge dog which needs walking all the time, but they never say hi when they pass. Still, compared to my last neighbors, they are a big improvement — at least they won’t be throwing parties at three a.m. 3. What are the speakers probably doing A Holding a party. B. Choosing a gift. C. Planning a science project. 【答案】B 【原文】W: Jamie wants science toys for his birthday. Gosh, time is passing so quickly. M: I know. It feels like only yesterday he was a helpless baby, and now he’s talking about science. Look at this lab set — what do you think 4. Why has Mark come to his teacher A. His grade is unfairly low. B. His team needs more time. C. His teammate isn’t doing his fair share. 【答案】C 【原文】M: I hate complaining, but Andrew just isn’t pulling his weight on this group project. The rest of us don’t have time to complete his work — we’re worried it’ll affect our grades, and it’s just not fair. W: Don’t worry, Mark. I’ll sort this out. 5. How does the woman calm anxiety A. She pays close attention to her senses. B. She practices breathing exercises. C. She focuses on the joys of life. 【答案】A 【原文】W: When I get anxious, I’ll do a grounding exercise. M: What does that involve W: Basically, I focus my mind, noticing what I can see and feel — like the wind on my face, the sound of my breath, etc. It really helps. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听下面一段对话,回答以下小题。 6. How does the man probably feel A. A bit ashamed. B. Pleasantly surprised. C. Quite bored. 7. Where will the speakers go first A. A farm. B. A café. C. A subway station. 【答案】6. B 7. B 【原文】M: You know, I should have done this years ago. W: Really And you thought you’d be bored. M: I was wrong. But it’s easy to miss all the cool stuff the city offers when you’ve always lived there. W: True. And I’m no better. When I first arrived here, I was amazed by everything, but it’s equally ... ...
~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~