ID: 13106415

冀教版小学五年级上册英语阅读理解含答案解析

日期:2025-10-17 科目:英语 类型:小学试卷 查看:79次 大小:270336B 来源:二一课件通
预览图 1/5
教版,小学,五年级,上册,英语,阅读理解
  • cover
中小学教育资源及组卷应用平台 冀教版小学五年级上册英语阅读理解含答案解析 一、阅读理解 1.阅读理解阅读短文,判断正确还是错误。 An Old Man One day an old man is taking a train to his hometown. One of his shoes falls onto the ground, but the train starts. He cannot pick it up. Then he takes off the other and throws it near the fallen shoe. A boy beside his asks him, “Why do you do that ” He says, “If a man picks them up, he may as well get a pair of shoes.” (1)An old woman is taking a train to his hometown. (2)One of the man's shoes falls onto the ground. (3)The old man picks his shoes up. (4)The old man takes off the other and throws it near the fallen shoe. (5)The old man is very kind. 答案: (1)正确 (2)正确 (3)错误 (4)正确 (5)正确 解析:短文大意:一天,一个老人坐火车回他的家乡。火车开始开动的时候他的一只鞋掉到了地上。他不能把它捡起来。然后他脱下另一只鞋并把它扔到掉下的那只鞋附近。他旁边的一个男孩问:“你为什么那么做?”他说:“如果一个人捡到了它们正好可以得到一双鞋。” (1)一个老人坐火车回他的家乡。正确。 (2)他的一只鞋掉到了地上。正确。 (3)这个老人捡回了他的鞋,错误。 (4)他脱下另一只鞋并把它扔到掉下的那只鞋附近。正确。 (5)这个老人是很善良的,正确。 【点评】本题考查的是学生综合运用英语的能力,需要学生有一定的语言积累。 2.阅读理解阅读短文,回答问题 The Wangs are talking about their holiday. They want to visit Hainan Island. It is in the south of China. There are many interesting places on Hainan Island. They can see the blue sea. They can play on the beach, too. They are going there by plane. It is dear but fast to go by plane. It is their first time to take a plane. They are so excited. They are sure to have a good time. (1)Where are the Wangs going (2)Can they see the sea in Hainan (3)How do they go there (4)How do they feel (5)Did they take a plane before 答案:(1)They are going to visit Hainan Island. (2)Yes, they can. (3)By plane. (4)They feel so excited. (5)No, they didn't. 解析:大意:王氏一家人谈论将要去海南岛旅游。去哪里参观,他们第一次乘飞机,他们太兴奋了。 (1)句意:王氏一家人去哪儿了?根据They want to visit Hainan Island. 可知他们将去参观海南岛,用一般将来时,故答案为They are going to visit Hainan Island. (2)句意:他们能看到海南的海吗?根据They can see the blue sea.他们可以看到蓝色的大海。可知是肯定回答,故答案为Yes, they can. (3)句意:他们怎么去那里?根据They are going there by plane.可知乘飞机去那里,故答案为By plane. (4)句意:他们感觉如何?根据They are so excited. 可知他们太兴奋了,故答案为They feel so excited. (5)句意:他们以前坐过飞机吗?根据 It is their first time to take a plane. 这是他们第一次乘飞机。可知是否定回答,故答案为No, they didn't. 【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,根据题干的信息,作出正确的答语。 3.阅读理解Look, read and order.阅读短文,根据短文内容用A,B,C,D,E给图画排序。 The Double Ninth Festival The Double Ninth Festival is a traditional (传统的) Chinese festival. It usually comes in October. On this day, people usually go on a ... ...

~~ 您好,已阅读到文档的结尾了 ~~